Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
Föreningsliv: SPF Seniorerna Brunflobygden

Detta är en läsartext.

Patrik Zackrisson kom med stor entusiasm, med gitarren i famnen. Foto: Eva Söderström

Annons

Föreningens septembermöte var förlagt till Församlingsgården i Näs, Fåker. En mycket inbjudande och trevlig lokal där vi möttes av dukade kaffebord.

Deltagarna hälsades välkomna och ordet lämnades till Sven-Erik Olsson som rapporterade om den skrivelse som han och föreningen sänt till Östersunds kommun, om trafiksituationen i Brunflo. Skrivelsen hade tagits emot och en del kommunikation hade inletts med Sven-Erik. Under sommaren har många förbättringar gjorts, gångbanor och ny asfaltering med mera, men ännu är inte allt klart.

Annons

Annons

Något som påpekas är att inga skyltar finns som visar att man kommit till Brunflo. Varken vid infarterna från E14 eller E45. Väldigt märkligt. Sven-Erik fortsätter att ha kontakt med och väntar på svar från trafikansvariga på kommunen. Det påpekades att även i Marieby, Fåker med flera orter i närområdet bör trafiksituationerna förbättras.

Innan underhållningen för dagen passade vi på att dricka kaffe och njuta av Ingvor Sahlins goda lunchsmörgåsar.

Dagens underhållare var Patrik Zackrisson som med stor entusiasm kom med gitarren i famnen. Patrik sjöng och spelade med bravur ett medley av Evert Taubes omtyckta vismelodier, men med förunderliga egna texter som knappt går att beskriva, måste upplevas. Andra låtar följde och kan nämnas på jamska ”Baka Vägskäle” och ”Älgjakten”. Sedan skulle publiken sjunga allsång, ”Sommaren är kort”, med synonymer som nästan ingen i publiken kunde följa med i. Detta blev ju bara så roligt.

Patrik spelade också ett par melodier på piano. En melodi att drömma sig bort i, var ”Vid Hara brygga”. Önskelåtar blev det, bland annat dansbanden Pippis och Thorleifs låt, ”Gråt inga tårar”. Låten ”Två mil kvar till Östersund” och ett par Elvislåtar följde. Extralåtar blev det till sist, bland annat ”Söndag morgon”.

Annons

Efter en uppskattad underhållning tackades Patrik.

Innan mötet avslutades informerades det att torsdagsträffarna med tidningsläsning och samtal med mera på Biblioteket i Brunflo började den 30 september.

Eva Söderström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy