Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Jag blir så arg – varför klipps inte vägrenarna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten ifrågasätter varför vägrenarna inte klippts längs E45:an från Östersund. Foto: Jonas Solberger

Annons

Jag blir så arg! Jag kör dagligen längs E45:an från Östersund. Fortfarande (den 30 september) har inte vägens vägrenar klippts (eller slagits) i år, vad jag har sett.

Jag har med nöd och näppe undvikit kollisioner med rävar, katter och andra lägre djur nu i höst. Helt plötsligt står dom bara där på vägen framför bilen. Det har även varit nära incidenter med andra bilar i samband med sådana djurmöten. Svänger man av 45:an in på en mindre väg så är vägrenen välansad.

Annons

Annons

Trafikverket har pratat om en rad åtgärder för att nå en nollvision när det gäller dödsolyckor. Saltat (i stället för vid behov grusat) våra vägar så dom periodvis blir ännu farligare. Sänkt hastigheten till 80 km per timme på en stor del av E45. Ja, det var väl för att slippa klippa vägrenen förstår jag. Men ska det vara oklippt så måste ni nog sänka hastigheten till 40 km på alla våra vägar, om nollvisionen ska kunna hålla.

Jag blir så arg när jag tänker på den inkonsekvens (inkompetens) som Trafikverket verkar inneha. Man skiter i underhåll och andra förebyggande åtgärder och förbättringar av nuvarande vägar. Vad hade man kunnat uträtta med dom pengar som förbifart Sveg kommer att kosta?

Så fort det påtalas att vägar behöver förbättras så är svaret att det inte finns pengar. Trafikverket skiter i och kör över alla lokala politiker och andra företrädare för dom människor som bor och lever här i Jämtland. Jag blir så arg, att det inte finns tillstymmelse till lyhördhet/självrannsakan av dessa byråkrater

Arg Lasse

Annons

Annons

Till toppen av sidan