Annons

Annons

Annons

Annons

Åre

Läsartext
Föreningsliv: PRO Åredalen

Detta är en läsartext.

Den 26 augusti träffades äntligen 29 medlemmar till årsmöte och surströmming på Hållandsgården. Mötet var efterlängtat då vi inte träffats på länge på grund av pandemin.

Ordförande Åke Lundqvist öppnade mötet och Berit Petterson höll parentation över de medlemmar som lämnat oss och läste en dikt av Lasse Berghagen.

Till ordförande för mötet valdes Helen Olausson, vd för Årehus AB.

Annons

Annons

Föredragningslistan fastställdes och godkändes. Ordförande Åke informerade om aktiviteter som ska upptas i höst. Stavgång/promenader, minnesträning/kortspel bland annat. Bingon och filmvisningen var saknade aktiviteter.

Påpekades också bristen på ”billiga” lägenheter till äldre som vill sälja sina hus och flytta till anpassat boende.

Efter årsmötesförhandlingarna fick vi en bra information av Helen vad som var på gång i kommunen. I Duved ska bensinstationen flyttas upp vid E14, ”Kärleksparken” i Duved ges plats till en livsmedelsaffär. Ny förskola i Duved, Björnänge och Mörsil, seniorboende i Järpen, många fler exempel nämndes. Helen tackades för en bra och informativ redogörelse.

Så kom då det efterlängtade, surströmmingen. Den intogs med liv och lust och efterrätten blev kronan på verket, en utsökt tårta vackert dekorerad med ätbara blommor!

Efter detta såldes lotter och många fina vinster hade skänkts. Mikael Eklöv, delägare av Hållandsgården, underhöll oss med egna underfundiga visor till gitarr. Därefter skildes vi mätta och glada med förhoppning att ses snart igen!

Vid pennan

Siv-Britt Olofsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan