Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: SPF Seniorerna Litsbygden

Detta är en läsartext.

Nu har vi haft ett månadsmöte, det första på nästan två år.

Mötet hölls på Furustrand i Lillsjöhögen. Drygt 40 medlemmar deltog. 

Vår ordförande Inger Jonsson hälsade alla välkomna.

När alla tagit plats vid borden bjöds det på mat, fläskfilé med potatis och sallad tillagat av Marie Lönn och Martina Lundström. Under tiden som vi åt blev vi underhållna av en eminent kvartett från Lillsjöhögen. Kvartetten bestod av Lina, Sebastian, Emelie och Erik. De sjöng och trakterade flera olika instrument i en varierad repertoar med låtar av Cornelis, Mats Pålsson, Astrid Lindgren med flera.

Dagens information från tandvården presenterades av Anna Hallenberg och Malin Torma från beställarenheten på Region Jämtland Härjedalen. De berättade och visade bilder på de olika stöd man kan få i samband med tandvård. Det är många olika stöd beroende på om det är sjukdom eller stort vårdbehov. På 1177.se finns alla regler. Efter informationen hade några åhörare frågor att ställa som de fick svar på. Anna och Malin tackades med en liten present och en varm applåd.

Annons

Annons

Nu fick Inger ta till orda igen. Hon hade en del information om kommande händelser.

1 oktober är det FN:s internationella äldredag. På Mötesplatsen Prästgatan 58 är det olika programpunkter kl. 10-15.

En grupp forskare vid Lunds universitet vill undersöka tillgängligheten i svenska bostäder. För att delta måste man ladda ner en app, Bostadsförsöket, och ta fram en tumstock. Information om detta kommer att mailas till de som har e-post. Det kommer också att finnas på hemsidan . Har ni frågor kan ni kontakta Inger.

Våra aktiviteter just nu är stavgång, tisdagar vid Vuxenskolan i Lit och bowling på bowlinghallen i Östersund varannan tisdag. Alla är välkomna att delta.

Studieförbundet vuxenskolan erbjuder flera kurser där SPF-medlemmar får 10% på kursavgiften.

Bengt Pålsson avgick vid årsmötet som ansvarig för hemsida och medlemsregister. Eftersom han inte var närvarande då blev han avtackad nu med en blomma.

Nästa månadsmöte blir den 29 oktober på Klösta skola i Lit.

Nog med information. Nu serverades det äppelkaka med vaniljsås till kaffet och vi fick avnjuta mer sång och musik av "Lillsjöhögskvartetten". Alla tyckte de var mycket bra och applåderade livligt så det blev några extranummer.

Så återstod bara en punkt, den sedvanliga lottdragningen. Som vanligt var det många fina paket skänkta.

Vi tackade medlemmarna i Lillsjöhögen som stod för de praktiska arrangemangen.

Inger tackade alla för ett trevligt möte.

Erna Aschenbrenner

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy