Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alsenbygden

Läsartext
Föreningsliv: PRO Leva Livet

Detta är en läsartext.

Högst uppe på Honingsberget intogs matsäcken av Birgitta, Marianne, Bengt, Ann-Christin, Bo, Ulla och Gertrud (bakom kameran). Foto: Gertrud Hedberg

Annons

En kulturvandring med extra allt, genomfördes av sju nöjda PRO Leva Livetvandrare under den vackraste av septemberdagar.

Turen gick genom Alsens vidsträckta landskap där de historiska spåren av älgens betydelse genom tiderna visade sig i både älgfångstgropar, hällristningar och välgjorda utställningar.

På Karl Johansvägen, som anlagts för att kung Karl XIV Johan på 1800-talet skulle kunna genomföra inspektionstur i Jämtland och Tröndelagen, vandrade sällskapet vidare förbi Lisbet-Torpet, för att sedan göra den tuffa höjdstigningen upp mot Bröllopsstenen.

Annons

Annons

Högst uppe på Honingsberget med vidunderlig utsikt över sjöar och berg, fanns den plats dit en flicka i tidigt 1800-tal höll sin bröllopsfest för 96 personer. En minnessten hade rests och ytterligare fester hållits under århundradenas lopp. För vandringsgruppen var matsäcksintaget en fest väl så uppskattad, efter den rejäla stigningen.

Nedfärden blev något enklare och man kunde fullt ut njuta av den hänförande utsikten och de höstfärger som börjat lysa upp i blandskogen.

Betande kor, hästar och får, välskötta gårdar och böljande ängar kompletterade bilden av det gamla, vackra kulturlandskapet. En lisa för kropp och själ.

Gertrud Hedberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy