Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: SPF Seniorerna Litsbygden och PRO Lit-Häggenås

Detta är en läsartext.

Juristerna Emma Åhs Doverlind och Anton Olofsson gav SPF- och PRO-medlemmar information om upprättande av en framtidsfullmakt. Foto: Roland Norrman

Annons

SPF Seniorerna Litsbygden och PRO Lit-Häggenås, möte om framtidsfullmakt

Närmare 50 personer hade den 20 september samlats i Kyrksalen i Lit. Ett gemensamt möte med SPF Seniorerna Litsbygden och PRO Lit-Häggenås var sedan länge planerat och när nu många är vaccinerade mot covid-19 och det lättats på restriktionerna, kunde mötet genomföras. Mötet handlade om nyttan av en framtidsfullmakt, något som i hög grad rör oss äldre. Två jurister från Juristkompaniet var inbjudna för att tala om detta.

Annons

Annons

Mötet började med att ordförande i SPF, Inger Jonsson och ordförande i PRO, Jan Holmgren hälsade mötesdeltagarna och de inbjudna juristerna välkomna.

Framtidsfullmakt har inte funnits så länge men är något som vi äldre kan ha stor nytta av den dagen då vi inte själva kan sköta vår ekonomi utan behöver hjälp med detta och mycket annat. Man utser själv den person som står som ansvarig för fullmakten och då vet dina anhöriga vem som ansvarar för dina personliga och ekonomiska intressen. En framtidsfullmakt ska inte förväxlas med god man, som har andra kriterier att hålla sig till.

De två juristerna Anton Olofsson och Emma Åhs Doverlind gav oss en god inblick i vad som gäller angående upprättande av en framtidsfullmakt. Efter deras anförande gavs det tillfälle till frågor där en del frågetecken rätades ut.

Som ett tack för juristernas intressanta och värdefulla information fick de av SPF smakprov på lokalproducerade delikatesser och från PRO överräcktes blommor och choklad.

Mötet avslutades med en kaffebuffé som medlemmar i SPF och PRO dukat fram.

Roland Norrman

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy