Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Debatt: Regionen för bra för att vara sann

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Efter att ha tagit del av regionledningens protokoll från i maj har jag äntligen kommit till insikt. Sjukvården har högre mål än att försöka hjälpa patienter och hindret är dysterkvistarna samt kulturen inom kärnverksamheten. Politiker och högre tjänstemän måste få slippa kritik och göra karriär på andras bekostnad. De ska inte lägga sig i detaljer utan problemen behöver lösas där de uppstår, det vill säga inom dysterkvisten.

Signaturen "Optimistkonsult Knutsson" har kommit till insikt om Regionens mål för sjukvården.

Bild: Linda Hedenljung

Dagens sjukvårdspersonal inklusive läkare är svaga. Inte en endaste distriktsläkare jobbar heltid och specialistläkare har blivit specialister på att själva bli (inbillnings)sjuka. Jag råder mina medarbetare att sluta tänka och känna, det är oprofessionellt. Förnuft ska råda och någonstans finns vårdprogram att följa. Om det skulle kännas svårt när patienten har mer än en sjukdom så skit i de andra. Sopa problem under mattan, glöm och gå vidare.

Annons

Annons

Det var ängsliga individer som började klagosången när under- och sjuksköterskors arbetstidsavtal sas upp mitt i pandemin. Regionen har genom detta beslut på ett effektivt sätt blivit av med gnällig fast personal, gått på halvfart och fått ordning på ekonomin. Att jobba mer till lägre lön är faktiskt inte så farligt, det finns dom som har det värre.

Om vi tvunget ska diskutera arbetsmiljön så går det att leva flera veckor utan mat och om man inte hinner dricka behöver man heller inte kissa. Ni har tak över huvudet och fin utsikt. Att hyrpersonal har dubbelt så mycket betalt och slipper bli beordrade till arbete är logiskt. Sjukvårdspersonal, vårdplatser, patientsäkerhet, operationer, respiratorer och smärtlindring är överskattade detaljer när alla ändå ska dö. Hoppas att akuten inte återanställde en massa dysterkvistar.

Vi ska konkurrera ut Nya Närvården i Hoting, de har ju inte ens en propagandaavdelning. Med hjälp av varumärket, positivt/magiskt tänkande, standardisering och digitalisering ska vi tillsammans ta oss ur jämmerdalen. Regionens ledord välkomnande, handlingskraftig och pålitlig ska vägleda oss alla.

Som våra ledare Hans och Maria så klokt har klargjort måste vi framåt uppåt. Tystnadskulturen bör återinrättas, personal behöver inte applåder utan måste lära sig att lyda. Försäkringskassan som på kort tid (och tack vare innovativt skrivbordsarbete) transformerat befolkningen från att vara sjukast till att vara friskast i landet är en förebild.

Annons

Annons

För egen del kommer jag hädanefter barrikadera mig på mitt rum, äta lyckopiller och ta del av regionens positiva projekt. Detta för att slippa surjämtar som kommer hit med sjukdomar, problem och negativitet. Om något skulle krångla kommer jag ha tid att ringa regionens fragmenterade datasupport. Slinker jag ut en stund vill jag inte se några sura miner. Vid möten föreslår jag att vi tillsammans sjunger We shall overcome innan managementbabbel och nya order.

Nu kommer de andra regionerna vilja ha mig som konsult (och kommunerna blir sugna på tjänsteköp).

Optimistkonsult Knutsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan