Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: Kvarteret Byalaget

Detta är en läsartext.

Byalagets innergård med potatisupptagarna Eivy Hammar, Owe Hallin, Bertil Andersson och Gunnel Falkerby. Foto: Sven-Olof Andersson

Annons

I kvarteret Byalaget, ägt av Brogården Västerport AB, vid Östersunds tennishall med 36 lägenheter, hade boföreningen på surströmmingspremiärdagen 19 augusti sitt sedvanliga samkväm – denna gång med spridning såväl inomhus som på ett antal uteplatser! Nytt för i år var att till strömmingen åts egenodlad potatis, uppväxt på den egna innergården. Skörden blev riklig på den lilla potatistäppan och proceduren upprepas säkert nästa år.

Annons

Annons

Efter surströmmingsintaget brukar varje år spelas Byalagets årliga boulemästerskap. På grund av mindre tjänlig väderlek sköts det upp till veckan efter, 25 augusti. Årets mästerskap, det sextonde i ordningen, samlade åtta deltagare som spelade alla mot alla, först till tre poäng. Liksom förra året visade sig Owe Hallin starkast med segrar i alla sju matcher. På prisplatserna därefter kom Sven-Olof Andersson, Göran Falkerby, och Eivy Hammar.

Boulemästerskapet med prisutdelare Gunnel Falkerby och pristagarna Sven-Olof Andersson, Owe Hallin (slutsegrare), Göran Falkerby och Eivy Hammar. Foto: Britt Marie Ekberg

Ett ständigt vandrande vandringspris sattes upp 2006 av Attacus i samband med boendets tillkomst och nu får Owe sitt namn ingraverat för tredje gången (tidigare 2012 och 2020). Av årets övriga pristagare har Göran vunnit 2015 och Sven-Olof 2010, 2011 och 2017. Av tio olika segrare genom åren har damer vunnit två gånger, Ulla-Britt Svanström 2016 och Monica Nilsson 2018. Första inteckningen togs 2006 av Torsten Arbman.

S-O Andersson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy