Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik

Detta är en läsartext.

Ett 20-tal Lugnviksbor samlades vid Semså brygga, där historiepromenaden började. Foto: Eva-Britt Borg-Björnström

Annons

En smågrinig kylig september-söndag hindrade inte ett tjugotal Lugnviksbor att samlas vid Semså brygga för att tillsammans med Göran Winberg vandra en historiepromenad längs Lugnviksvägen norröver.

I kallblåsten vid bryggan hälsade hembygdsföreningens ordförande Åke Hjelm, Göran och oss alla varmt välkomna.

Göran, som tidigare bott just i dessa kvarter och arbetat som lärare på skolan, hade en hel del intressant att berätta om människor och platser. Där det numera finns hus i moderna snitt, fanns tidigare jordbruk med hönseri. Inte så lätt att föreställa sig en massa höns där vi nu har fina hus och välskötta gräsmattor och planteringar.

Annons

Annons

Huset som tidigare var ett skinnberederi och slakteri finns kvar och är numera fritidsställe för från länet utflyttade släktingar. Göran berättade också om Östersundsborna som kom åkandes till Lugnvik för att dricka hälsobrunn. Här fanns tre källor, numera vet ingen exakt var de fanns.

Vandringens slutmål blev på den tomt som Göran tidigare ägt. Där tackade Åke dagens guide. Åke passade också på att lämna litet information om Gamla Lugnviks kommande evenemang; söndag den 12 december Luciaglögg och eventuellt blir det ett medlemsmöte i oktober, se kommande annons. Vandringen gjordes i samarbete med ABF.

Eva-Britt Borg-Björnström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy