Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: Centerns Ceniorgrupp

Detta är en läsartext.

På bilden ser vi, från vänster, kyrkovalskandidaterna Timo Andersson, Näs, Lena Glingborg, Brunflo, Hans Åsling, Åse, Leif Hagberg, Östersund och Maria Söderberg, Rödön, tillsammans med Håkan Rasteby och Per Söderberg från Centerns Ceniorgrupp och Centerns brogrupp(1989-1998). Foto: Håkan Larsson.

Annons

Den 16 september var det åter dags att fira Vallsundsbron. Centerns Ceniorgrupp har denna tradition och efter att i stort sett inte haft några aktiviteter under 12 månader samlades en grupp vid Storsjöodjurspaningen för att fira. Denna gång var det också aktiviteter inför kyrkovalet med en del kandidater på plats. 90-årige Håkan Rasteby, som var med och drev på i kommunfullmäktige redan i början av 70-talet för att Vallsundsbron skulle förverkligas, fanns på plats.

Annons

Annons

Första spadtaget togs den 8 februari 1996 och den 16 september 1998 invigdes bron.

Lite kuriosa är det svar som Barn- och ungdomsnämnden den 11 juni 1996 lämnade på en motion från Centerpartiet angående skolplaneringen. Skrivningen ”När det gäller skolorna på ”annersia” vill nämnden erinra om det förhållandet att det finns tre skolor på en sträcka av drygt 2 mil, och att man gemensamt får mycket stor överkapacitet på grund av sjunkande elevantal och som på intet sätt påverkas av brobygget och en eventuell kompletteringsbebyggelse”, visar hur fel man tänkte då!

Vid årets firande hade Astrid Furborg dukat upp med bullar, kakor och smörgåsar. Fyllda kaffetermosar gav värme till de 23 personer som ställde upp i kallblåsten.

Totalt har bron passerats av cirka 47 miljoner fordon under de gångna 23 åren, det innebär idag cirka 4,0 fordon/minut i genomsnitt. Under 2022 kommer bron att ha passerats av 50 miljoner fordon!

Annons

Annons

Till toppen av sidan