Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: Föreningen Gamla Hornsberg

Detta är en läsartext.

Birgit ”Bibban” Jansson fick nöjet att spela med dotter och måg, Eva & Tage. Foto: Inger Nilsson

Annons

Äntligen träffas vi igen, var det spontana uttrycket till glada miner, när Föreningen Gamla Hornsberg den 13 september höll sitt årsmöte för 2021, sex månader försenat på grund av pandemin. Mötet hölls i Hornsbergskyrkan, men inte i den vanliga lokalen, Norderörummet, utan i den stora Frösösalen där vi kunde sitta väl utspridda, allt enligt gällande restriktioner.

Annons

Av årsmötets tjugo punkter avverkades nitton utan några omfattande procedurer. Ordförande, även för mötet, Sören Svedberg konstaterade att medlemsaktiviteten varit låg under pandemin men att styrelsen jobbat på. Kassören Örjan Bylander kompletterade med att antalet medlemmar ligger stadigt kring 200 och att kassan förblivit god, vilket bekräftades av revisionsberättelsen. Medlemsavgiften beslutades att åter bli 200 kr efter att ha varit halverad under pandemiåret.

Annons

Styrelsen och övriga poster i föreningen omvaldes därefter, med skillnaden att Mats Malmqvist, som avsagt sig omval, efterträddes av Maud Halvarsson.

Som övrig fråga behandlades aftonens lotteri, för ovanlighetens skull utan att någon behövt köpa en lott. Istället utlottades fotoboken Jämtländska ögonblick av avlidne medlemmen Jan Andersson, bland de anmälda mötesdeltagarna. Vinnare blev Nils-Johan Nilsson som utbrast: ”Jag som aldrig köpt en lott och ändå vann jag på lotteri!”

Kvällens tjugonde punkt blev kaffe till både uppskattad och medryckande musik. Fina låtar framförda på durspel av paret Eva och Tage Lundqvist, allt ifrån Jularbos Favoritvals till Kväsarvalsen.

Man behöver inte bo på Frösön för att trivas i Föreningen Gamla Hornsberg, men det underlättar.

Arne Nilsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy