Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Debatt: C: Till kyrkan ska alla känna sig välkomna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är viktigt att vi fortsätter öka tillgängligheten med hjälp av ny teknik så vi når fler och även fysiskt otillgängliga kyrkobesökare. Foto: Therese Fanqvist

Annons

Mellan den 6-19 september kan alla medlemmar över 16 år i Svenska kyrkan rösta i kyrkovalet. Genom att rösta visar du att du ger Svenska kyrkan mandat att vara en viktig demokratisk samhällsaktör, vilka du vill ge förtroendet att leda vår kyrka, vilken riktning du vill se och vad du vill att kyrkan ska prioritera.

Kyrkan ska vara en plats där alla oavsett bakgrund eller identitet känner sig välkomna och sedda, oavsett om man är van kyrkobesökare eller på besök för första gången. Grunden för församlingens arbete är gemenskap genom berörande gudstjänster, men alla de mötesplatser som kyrkan skapar måste tillvaratas och där har även det digitala mötet en viktig roll.

Annons

Annons

Vi stödjer och vill utveckla det ideella engagemanget för medmänskliga gärningar som finns inom Svenska kyrkan. För oss är det viktigt att medlemmarna känner delaktighet i församlingens verksamhet och beslut. Därför måste församlingen vara byggd underifrån.

Vi vill att Östersunds församling ska vara en föregångare i miljöarbetet och på så sätt skapa en grön kyrka. Vi ska göra vår del för att förvalta och utveckla kyrkan på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt. Det gör vi bland annat genom att satsa på förnybar energi så som solenergi, vindkraft och laddstolpar samt med tydliga och mätbara mål.

Vi hoppas att många använder sig av sin rösträtt för att Svenska kyrkan även framöver ska vara en grön och öppen folkkyrka. Ge oss gärna ditt förtroende och välj nomineringsgruppen Centerpartiets valsedlar.

Centerpartiet i Östersunds församling

Patrik Andersson, Therese Fanqvist, Carl West, Linn Aldén, Åke Ljusberg, Leif Hagberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan