Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Dubbla banrekord när skidåkarna dominerade Holy Race

Holy Race 2021 avgjordes under lördagen i Offerdal. Med en sanslöst fin höstlördag som inramning är tävlingar där människor får träffas äntligen tillbaka på Hällberget.

Text: 

Detta är en läsartext.

Annons

I början av augusti började tävlingen planeras efter avslutat Hällrace Handskrivet (skrivartävling som hållits på Hällberget i sommar) och när tävlingsdagen var här hade alla detaljer vi önskat oss fallit på plats. Nummerlappsutdelning i Alsens kyrka till orgelmusik och väl valda ord av Calle präst, fantastiska fikastationer på Alsensidan och Offerdalssidan till deltagarna och thaibuffé med efterföljande rockkonsert av Kingen Karlsson vid Offerdals hembygdsgård i Ede.

Jenny Larsson, Östersund, vann damklassen.

Annons

Annons

I tävlingsklasserna vann Fredrik Andersson Piteå och Jenny Larsson Östersund. Två skidåkare som hör hemma bland de allra bästa som båda slog banrekord på tiderna 46.23 respektive 53.25. Fredrik ryckte i banans utmanande utförsbackar med ett par kilometer kvar till mål medan Jenny starkt kunde gå ifrån hemmafavoriten och tvåan Hedda Bångman efter halva loppet.

Åldersspannet var stort där den yngsta va 5 år och den äldsta var 86-åriga Gurli Leander som med fantastisk eskortering under slutskedet av skidessen Tilde Bångman och Olle Jonsson kunde nå målet i Ede.

Gurli Leander stöttades av Tilde Bångman och Olle Jonsson under loppet.

Totalt deltog 160 löpare.

Från oss tävlingsledare (Mattias Bångman och Max Novak) känns det fantastiskt att återigen få genomföra ett evenemang som samlar folk, vi är superglada att så pass många ville vara med och starta upp resan mot ljusare tider och nu går vi med full kraft in i att Hällrace och Holy Race 2022 ska bli mer storslaget än någon gång tidigare.

Inskickat av: Mattias Bångman & Max Novak

Topptrio, damer: 1) Jenny Larsson, 2) Hedda Bångman, 3) Frida Hallqvist.

Annons

Herrar: 1) Fredrik Andersosn, 2) Rasmus Hörnfeldt, 3) Viktor Brännmark.

Läs också: Utklassning och en rejäl krasch – nu arrangerar Max Novak löplopp i hembygden: ”Känner en stolthet”

Fika i Prostböle.

Annons

Annons

Till toppen av sidan