Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: PRO Östersund City

Detta är en läsartext.

Reseledare på bussen till Ådalen var IngBorg och Mildred. Foto: Birgitta Hammarberg

Annons

Verksamheten har äntligen kommit igång. Fredagen den 13 augusti inledde vi säsongen med en kombinerad buss- och båtresa till Ådalen.

Bussen avgick från Matmästarn-Blå center till Kramfors och därifrån en härlig sjöresa med MS Ådalen III under nya och gamla broar på Ångermanälven. På båten serverades en härlig lunchbuffé och trubaduren Patrik Larsson stod för underhållning. Solen sken och alla var glada över att äntligen kunna komma ut och vara tillsammans.

Annons

Annons

Trubaduren Patrik Larsson bjöd på underhållningen på båten. Foto: Birgitta Hammarberg

Den 27 augusti gick ”80-årsresan” av stapeln. Samma startpunkt och samma buss men nu for vi mot Strömsund. Första stoppet var Hembygdsgården i Strömsund. Där bjöds vi på fika och stor smörgås på Kafé Tomten. Sedan kunde vi ströva omkring och titta på Beppe-museet och en teknisk utställning om vardagsteknisk utveckling. Vi såg Jorm och tittade in på Vrilutställningen. Solen tittade fram och det var tillgängligt för både käpp och rullator.

Resan gick vidare till Yxskaftkälen. Där träffade vi Kalle Lindblom som visade oss sin fantastiska modelljärnväg. Den fängslade oss alla. Därifrån for vi till Storåbränna och åt lunch på Big River Camp, en pampig konferensanläggning mitt i skogen. På vägen hem fick vi vänta i kön över Indalsälven. Strömsundsbron håller på att repareras och trafiken regleras. Än en gång en härlig resa utan regn.

Den 25 augusti kunde föreningen äntligen hålla sitt årsmöte. Styrelsen valdes om och verksamhet och ekonomi godkändes. Vi avslutade mötet med surströmming och potatis. Nu hoppas vi att allt blir som vanligt igen och verksamheterna startar en efter en.

Birgitta Hammarberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan