Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Föreningsliv: Jamtlis Gynnare

Detta är en läsartext.

Jamtlis Gynnare är en ideell förening som har sina rötter från starten av Historieland i början av 1980-talet. Ändamålet är att stödja Jamtlis verksamhet genom att medverka och levandegöra gångna tiders kultur och historia, samt föra kunskap och traditioner vidare inom hantverk och slöjd med mera. Första tiden var föreningens namn Jamtli Byalag.

Annons

Bleckåsens unga spelmanslag, med Stina Olausson, Kajsa Olausson, Lia Bengtsson och Oskar Olausson, bjöd på frejdig fiolmusik efter årsmötet. Foto: Gunilla Nilsson Edler

Annons

Årsmöte genomfördes den 23 augusti i friska luften vid Jamtlis stora scen. Ett 50-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och mötets formalia sköttes utmärkt av Anders Edvinsson som ordförande. Ett årsmöte innebär summering av föregående år och 2020 var ett stillsamt år för denna förening, som för många andra, i de speciella omständigheter som råder.

Föreningens styrelse leds av ordförande Harriet Jorderud och därtill ledamöterna Berith Sahlin, Gunilla Nilsson Edler, Gunnel Falkerby, Lis-Marie Olofsson, Lillemor Tohmo och Jan Göransson. Till detta kommer ansvariga för de olika arbetslagen och många aktiva medlemmar som resurspersoner.

”Vanliga” år brukar drygt 100 personer vara med vid olika arrangemang på Jamtli och tillsammans göra cirka 6000 timmar. År 2020 kom den gemensamma arbetsinsatsen upp till cirka en tredjedel. Vi får hoppas att framtiden ger möjlighet till nya arbetsinsatser inom olika områden. Medlemsantalet är nu cirka 250 personer.

Efter årsmötets avslutande klubbslag fick vi lyssna till frejdig fiolmusik framförd av Bleckåsens lilla spelmanslag. Tack till de fyra ungdomarna som nu prövar sina vingar och förhoppningsvis kommer att spela på Jamtlis stora scen flera gånger.

Annons

Tills sist kaffe och stutar som traditionen bjuder. Vilket härligt möte det blev – utomhus och med glada medlemmar samlade. Vi hoppas få möta Jamtlis besökare vid kommande arrangemang och hälsar alla välkomna! Jamtli i våra hjärtan!

Gunilla Nilsson Edler

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan