Annons

Annons

Annons

Annons

Undersåker

Läsartext
Föreningsliv: PRO Västjämtland

Detta är en läsartext.

PRO Västjämtland har äntligen haft tillfälle för 2020 års årsmöte. På Hållandsgården i Hålland den 27 augusti 2021 samlades ett 30-tal medlemmar för kombinerat årsmöte och höstens obligatoriska surströmmingskalas.

Mötet inleddes med att Mikael Eklöv sjöng och spelade två nykomponerade visor. Därefter hälsade ordförande Carl-Erik de Faire alla välkomna. Vid parentation med ljuständning och en dikt av Nils Ferlin mindes vi våra bortgångna medlemmar under det gångna året.

Annons

Annons

Mötets behöriga utlysande godkändes och därefter valdes Anitha Olofsson från Östersund till ordförande och Inger Breil som sekreterare för årsmötet. Därefter fortsatte årsmötet med sedvanliga förhandlingar.

Vid årsmötet avtackades med en blombukett följande avgående styrelsemedlemmar: Irja Puustelli, Berit Berglund och Kalevi Setälä samt Åsa Sjömedling som revisor. Till ny styrelsemedlem valdes Elsi Ljungdahl. Till delat uppdrag som studieorganisatör valdes Annaliisa de Faire och Lisbet Kristensen. Till valberedning för år 2021 valdes Åke Olander, sammankallande, Britta Olsson och Bertil Åsberg.

Härefter spred sig en doft av Ulvöns beryktade produkt och alla tog plats i kön runt bordet. David med personal hade tänkt på även icke surströmmingsälskare med annan förplägnad. Strömmingen med tillbehör smakade minst lika gått som åren förut.

Tårtan, vilken var ett mästerstycke med sommarens blomsterdekorationer, berömdes och lät sig väl smaka till kaffet i salongen och tonerna av Lill-Bengts enmansorkester. Vi fick lyssna till många härliga låtar av kända svenska kompositörer. Mötet avslutades med det sedvanligt omtyckta lotteriet ordnat av Lisbet Kristensen och Irja Puustelli.

Därefter tackade ordförande för visat intresse och avlutade sammankomsten.

Annaliisa de Faire

Annons

Annons

Till toppen av sidan