Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Debatt: Vill se en visionär ledare som kan driva partiet framåt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Stefan Löfven meddelade sitt sommartal att han avgår som partiledare och statsminister. Foto: Henrik Montgomery / TT

Annons

Stefan Löfven avgår som statsminister och partiledare vid partikongressen i november. Socialdemokraterna kommer därmed ledas av en ny ledare inför valet 2022. Även om tidpunkten var oväntad så är läget helt rätt.

Socialdemokraterna behöver en ny ledare inför valet i och med att socialdemokratin befinner sig i ett bekymmersamt läge både opinionsmässigt och idépolitiskt. Vad vilja egentligen socialdemokratin? Det är en viktig fråga att kunna svara på.

Annons

Annons

Socialdemokratin befinner sig nu i ett viktigt vägval där jag hoppas på en fräsch idépolitisk debatt och en nytändning. Partiet behöver verkligen detta.

Även om risken är stor att status quo består i ett läge då socialdemokratin behöver verklig förnyelse. Det finns även en risk att partiet tar en vänstersväng i ett läge där det behövs samarbete.

Även om Magdalena Andersson, Mikael Damberg, Anders Ygeman och så vidare är starka namn skulle jag gärna se något nytt. Jag vill se en visionär ledare som kan driva partiet framåt. Hur vinna tillbaka de väljare som gått till Sverigedemokraterna?

Partiet behöver en ledare som starkt driver frågan om hårda tag mot brottsligheten, restriktiv migrationspolitik och en kraftfull politik för ökad jämlikhet, jämställdhet, klimatomställning, ökad trygghet, en stark välfärd och ett samhälle som präglas av gör din plikt, kräv din rätt. Klassisk gråsossig politik helt enkelt.

Mikael Abramsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan