Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsundsbron renoveras

Insändare
Insändare: Hur kunde Trafikverket tro att en dålig grusväg skulle fungera?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur kan ansvariga tro att trafiken kan ledas om på en dålig grusväg, frågar sig Martin Stugholm apropå reparationen av Strömsundsbron.

Bild: Malin Palmqvist

Annons

Det är jättebra att bron över Ströms Vattudal i Strömsund repareras.

Hur kan ansvariga på Trafikverket tro att man kan stänga av en Europaväg och leda förbi den trafikmängden i flera veckor via en dålig grusväg? Att det kommer regn under dessa veckor kan väl inte komma som någon överraskning?

Dessutom så är det extra mycket trafik under denna tid på året med många husbilar, husvagnar och motorcykelekipage. Motorcyklar kör omkull, husvagnsekipage hakar i varandra vid möten på grund av att fordonen glider omkring sidledes som "en smörklick i en het stekpanna", långtradare blir stående.    

Annons

Annons

I bland känns det som "vi i Norrland" behandlas som andra klassens medborgare. Man kan fundera och fråga sig om denna typ av broavstängning på en motorväg i södra Sverige skulle leda till att trafiken hänvisas till en väg som denna dåliga grusväg?    

Trafikverket har planerat för denna avstängning under månader och år och borde kunna ha förutsatt att denna grusväg inte kommer att fungera, utan här måste det till andra åtgärder i form av exempelvis asfaltering av denna vägsträcka.

Vi på dessa breddgrader betalar lika mycket vägskatt som dom som bor i södra delarna av landet och vi borde bli betraktade med samma värde som folk som bor i södra Sverige. Kan det vara så illa att ledningen och styrande på Trafikverket räknar med att "Norrlänningar" inte ställer lika höga krav som folk i södra  Sverige och att vi är mer tålmodiga och fördragsamma med dåliga vägar?

Martin Stugholm

Annons

Annons

Till toppen av sidan