Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsundsbron renoveras

Insändare
Insändare: Avstängningen av Strömsundsbron får underkänt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När Strömsundsbron är avstängd leds trafiken en annan sträcka, som den gångna helgen kan liknas vid ett dåligt plöjt potatisland, menar insändarskribenten.

Bild: Fredrik Eliasson

Annons

Följande text är skriven i affekt i bilen och förekommer det fel i någon form så beror det helt enkelt på att det skakade så mycket så jag kunde inte läsa igenom det utan att bli åksjuk. Men jag tror innebörden kommer komma fram.

Så kom helgen som det länge flaggats för: Strömsundsbrons avstängning. Det har satts upp skyltar, informationstavlor och sms har skickats till alla som anmält sig till Svevias sms-tjänst för att få uppdateringar om bron.  Så långt allt väl, men, det kommer ett men. Ett stort men: Hur tänkte de när de leder om trafiken från en trafikerad Europaväg längs en undermålig grusväg? Kanske hade de bara lite otur att det även denna premiärhelg utfärdades en klass 1-varning för regn? För regn, dålig grusväg och många bilar blev en väldigt dålig ekvation.

Annons

Annons

Kl 15 på söndagen och trafiken smyger fram i 30, ibland 20 km/h. Kön av husbilar ringlar lång och synen som möter mig när jag tittat på vägen hade lika gärna varit ett dåligt plöjt potatisland. Det ligger till och med delar av plast längs vägen som vittnar om att bilar skakat sönder, en motorcyklist tar sig inte fram. Detta kan inte vara acceptabel standard för en omledning av en Europaväg?

Jag hoppas verkligen att detta problem åtgärdas inför kommande avstängningar. För så här kan det inte få se ut! Ni får planera och inte köra på helgerna säger de, men allt går dessutom inte att planera. Ibland måste vi som bor på "fel sida" om bron också kunna åka spontant utan planering.

Vart tog vägen vägen?

Annons

Annons

Till toppen av sidan