Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Tillgänglig infrastruktur är ett måste för länets överlevnad

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att lappa och laga håller inte i längden. Foto: Lennart Mattsson

Annons

Det är dags att vi ställer krav på staten för att rusta upp vår infrastruktur. Det är inte acceptabelt att det får fortsätta att se ut som i dag med dåliga vägar och en bredbandsutbyggnad som går alldeles för långsamt.

De senaste åren har intresset för ”hemester” ökat. Vi har otroliga resurser att bjuda på i den kategorin i vårt län. Men med ökad inhemsk turism måste vi också ha vägar som det går att köra på utan att riskera att bilen går sönder. Inte ens de större vägarna till vårt läns turisthuvudort Åre är i bra skick. Ännu värre är det på flertalet av länets mindre grusvägar som lappas och lagas istället för att genomgå ordentligt underhållsarbete.

Annons

Annons

Under pandemin har många också insett det praktiska i att jobba hemifrån, något som skulle kunna vara ett guldläge för våra avbefolkningshotade kommuner och byar som finns i länet. Om ditt arbete är ortsoberoende har du möjlighet att flytta var du vill. Många har en längtan efter ett liv på landsbygden. Jämtlands län lockar med sin kombination av storslagen natur, vintersport och stadsliv.

Mer och mer sker på internet. Många är vi som sköter våra bankärenden och myndighetskontakter online. Samtidigt läggs allt fler kontor ner ute i kommunerna. Men hur ska vi kunna erbjuda ett attraktivt ställe att bo och leva om du inte kan kommunicera digitalt i ditt eget hem? Det är dags att lyfta infrastrukturen i Jämtlands län och ställa högre krav som den viktiga politiska fråga det faktiskt är.

Elin Hoffner

Vänsterpartiets regiongrupp Jämtlands län

Annons

Annons

Till toppen av sidan