Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Många fina resultat av länets friidrottare i helgen

Efter ett kortare uppehåll är länets friidrottare igång med tävlandet igen. I helgen som gick bjöd Strömsunds Friidrott in till anrika Dunderkastet, men länet hade representanter även i Leksand och Arvika.

Text: 

Foto: Privat.

Annons

Dunderkastet i Strömsund är nog en av favorittävlingarna för länets kastare. Kula, spjut, diskus och slägga stod på programmet och lagom till lördagens tävling drog vinden bort och solen tittade fram. Det var nog bara diskuskastarna som saknade vinden.

Marieby GIF har två lovande kastare i Felicia Wikström och Anton Ringdahl, båda födda 2007. Felicia deltog i alla fyra grenarna och bäst gick det i slägga där det nya personliga rekordet lyder 29.74 m, så inte långt kvar nu till 30-meterslinjen. Anton satte nya personliga rekord i två grenar, kula och spjut, där han var över nio meter första gången i kula och passerade 35-meterslinjen med råge när han persade med runt fyra meter i spjut.

Anton Ringdahl Foto: Mats Hermansson

Annons

Annons

ÖGIF hade tre kastare på plats, Theo Lundström, P13, Moa Blomgren och Ella Green, båda F17. Ella siktar mot USM i slägga i augusti och tog ett stort kliv närmare det när hon kastade 38.44 m, vilket också är ett nytt personligt rekord. Även Moa satte nytt personligt rekord i slägga när hon kastade 28.48 m.

I F17 klassen finns flera intressanta namn på kastsidan och flera av dem var i Strömsund och tävlade. Therese Silver, TIF, var inte helt nöjd med spjuttävlingen, men desto mer med kulan, där hon ökade sitt personliga rekord till 9.68. Mariebys mångkampstalang Kajsa Myhr tävlade i spjut och kula och bäst gick det i kula där hon satte nytt pb med drygt 30 cm, till 10.37 m.

Levina Ringdahl, även hon Marieby, hade en lång övertrampsstöt i kula och fick ”nöja” sig med 12.44 m, vilket är hennes näst längsta stöt, så hon var nöjd ändå. Även i diskus hade hon flera långa kast som antingen gick ut eller med övertramp. Hennes egen teori om det är att hon börjar få till tekniken ordentligt i båda grenarna och då ökar farten, så hon har svårt att stå kvar i ringen. Längsta godkända kastet i diskus mätte 35.71 m. Strömsunds Felicia Wiberg Eriksson, F19, också en av länets alla duktiga kastartjejer, nådde 35.60 i diskus.

Levina Ringdahl Foto: Mats Hermansson

Annons

I Leksand avgjordes Sparbanksspelen med deltagare från Trångsvikens IF på plats. Ida Svedberg, F15, tog brons på 80 m och satte nytt personligt rekord i spjut med 20.46 m. I F15-klassen satte både Thea Sörensen och Lisa Flinkberg, båda TIF, nya pb på 300 m. Emma satte också nytt årsbästa i längd och pb i spjut, så en bra helg för Emma.

Annons

Lovisa Blomqvist Foto: Peder Blomkvist /Privat.

På Stjärnspelen i Arvika passade Lovisa Blomqvist, F17, MGIF, på att tävla på väg hem från semestern. Bäst gick det i spjut där det längsta kastet mätte 36.23. Hon hann även med att hoppa 1.50 i höjd och 2.82 i stav innan färden fortsatte hemåt.

Näst på tur för friidrottarna är Sollefteåspelen till helgen. Därefter åker de vidare till SAYO i Solle

TEXT: Åsa Ringdahl/Läsartext.

Felicia Wikström Foto: Mats Hermansson

Kajsa Myhr Foto: Åsa Ringdahl

Therese Silver Foto: Åsa Ringdahl

Annons

Annons

Till toppen av sidan