Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Medalj- och rekordregn över länets friidrottare vid Världsungdomsspelen

Efter förra årets inställda tävling var Världsungdomsspelen i Göteborg tillbaka, nerbantad i enlighet med rådande restriktioner, men fortfarande en av årets höjdpunkter för friidrottarna.

Detta är en läsartext.

Annons

Att få tävla på Ullevi är en upplevelse, både för eliten och för den som gör sin första stora tävling. Det är en tävling som lockar de allra bästa, så det är tuffast möjliga konkurrens och en möjlighet för länets friidrottare att få mäta sig mot de bästa i sin åldersklass.

Från länet deltog friidrottare från Östersunds GIF och Marieby GIF och i stenhård konkurrens sattes det inte bara nya personbästa och årsbästa, utan det togs även ett gäng medaljer.

ÖGIFs Lovisa Ulvenstam, F15, hade en väldigt bra helg som enligt henne själv gick långt över förväntan. I årets första lopp över 300 m häck tog hon guld och satte nytt personligt rekord. Hon följde sedan upp det med ännu ett guld och personbästa i tresteget. I samma trestegstävling lade Stella Lundström, även hon ÖGIF, beslag på bronsmedaljen och satte ett nytt personligt rekord. Så en riktigt lyckad helg för de båda lovande ÖGIF-tjejerna som nu närmast har SAYO och USM på schemat. Sophie Grahn, F13, ÖGIF tog sig till b-final på 60 m i konkurrens med 44 andra tjejer. Hon passade också på att sätta nya pb i både försök och final.

Annons

Annons

Klubbkompisarna Lovisa Ulvenstam och Stella Lundström hade en bra helg i Göteborg. Foto: Jenny Swartz

I P17 tresteg kom Aron Swartz, ÖGIF äntligen över 14-meterslinjen. Tyvärr blåste det för mycket medvind, men hoppet räckte till en klar seger så Aron var väldigt nöjd och glad ändå. Nu siktar han vidare mot USM och förhoppningsvis en plats i ungdomsfinnkapen. Klubbkompisen Gustav Pettersson var också mycket nöjd med sitt nya personliga rekord. Han slutade på en mycket fin åttonde plats i det tuffa startfältet. Sam Rondung, P15, ÖGIF var inte långt borta från att ta sig till final på 80 m häck, och det nya personliga rekordet värmde förstås.

Aron Swartz stora mål för säsongen är att bli uttagen till ungdomsfinnkampen. Foto: Jenny Swartz

Karolina Svensson, KS, MGIF, som i år tagit steget upp att tävla i GP-tävlingar, tog sig till A-final på 100m och tangerade där sitt personbästa. Hon tog sig även vidare till finalomgången i längd. Hon hoppade 5,74 och slutade sexa i seniorklassen.

Karolina Svensson tog sig till final på 100 meter och till finalomgången i längdhoppningen. Foto: Peder Blomqvist

Mariebys Lovisa Blomqvist, F17, kastade hem en bronsmedalj i spjut och var efteråt mest förvånad att hon ändå kastat så långt, med tanke på att hon inte fick till tekniken som hon önskat. Lovisa satte även nytt årsbästa i stav. I F17 längd var det 37 tjejer som ställde upp i kvalet, och MGIFs Olivia Kålen tog sig till final med ett hopp på bara 2 cm från kvalgränsen. I finalen satte hon sedan nytt årsbästa. Olivia är en tjej som går från klarhet till klarhet i sina grenar och har alla möjligheter att bli riktigt bra. I F17, 100 m häck satte Kajsa Myhr, MGIF nytt personligt rekord.

Annons

Annons

Lovisa Blomqvist var glad och förvånad över sin bronsmedalj i spjut. Foto: Peder Blomqvist

För Levina Ringdahl, F17, MGIF, har VU tidigare varit lite av ”stolpe ut”, som hon själv kallar det, men i år bröt hon den trenden när hon gick till finalomgång i kultävlingen. I kastgrenarna i F17 finns det många som knackar på dörren till landslag och landskamper, och under helgen var den samlade toppen på plats, så att vara med bland de åtta bästa lovar gott för resten av säsongen. Anton Ringdahl, P15, MGIF hade oturen att vara skadad dagarna innan VU, men det verkar inte ha påverkat formen, då han satte nytt pb i spjut och hade fina kast i diskus.

Levina Ringdahl bytte stolpe ut mot stolpe in när hon tog sig till finalomgången i kula. Foto: Åsa Ringdahl.

Så efter helgens tävlingar kan vi konstatera att länets friidrott är på gång och att det är många nya talanger som tar chansen att visa vad de kan i hård konkurrens. Det bådar gått för framtiden och de äldre ungdomarna som är ute och tävlar är fina förebilder för de yngre som ännu inte tävlar så mycket. Med helgens formbesked och med tanke på hur mycket som återstår av sommarens tävlingar har vi mycket roligt att se fram emot från friidrottarna.

Fullständiga resultat.

Åsa Ringdahl

Annons

Annons

Till toppen av sidan