Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Friidrottare från länet slog rekord i värmen

I lördags gick årets Fortumspel i Bollnäs av stapeln och flera av länets friidrottare var på plats. Att det var årets hittills varmaste dag märktes inte då många passade på att sätta nya årsbästa och personliga rekord.

Text: 

Detta är en läsartext.

Värmen hindrade inte friidrottarna från länet att göra fina resultat under helgen.

Annons

Trångsvikens Moa Svedberg, F13, hade en bra dag med personliga rekord i längd, kula och spjut. Hon gick dessutom till final på 60 m häck. Storasyster Ida, F15, var inte sämre med guld och personligt rekord på både 60 m och längd och personligt rekord i slägga. Både Moa och Ida har ett brett register och tävlar i många grenar och båda har goda möjligheter att bli bra mångkampare.

Ida Svedberg, TIF, vinner 80 meter i F15 Foto: Lisa Svedberg

Moa Svedberg, TIF hade en bra dag i Bollnäs. Foto: Lisa Svedberg

Annons

Thea Sörensen, F15, sprang årets första 800 meterslopp där hon slutade femma och tyckte efteråt att det var svårt att disponera både fart och kraft i värmen, men hon tog igen det i längd där hon satte nytt säsongsbästa. Även Emma Flinkberg, F15, gjorde ett bra 800 m lopp och slutade sjua medan lillasyster Lisa, F13, satte nytt personligt rekord i längd. Thea och Emma är två av Trångsvikens unga lovande medeldistanstalanger som vi säkerligen kommer att få höra mycket om i framtiden. Therese Silver, F17, satsar i första hand på kastgrenar och nu i helgen blev det ett brons i spjut. Det stora målet för Therese i sommar är USM som går i Norrköping i augusti.

Annons

Anton Ringdahl, MGIF, tog silver i spjut. Foto: Åsa Ringdahl

Felicia Wikström, MGIF, tog silver i spjut och satte nytt personligt rekord i längd. Foto: Anna Wikström

Även Marieby hade en trupp på plats där kvartetten Anton Ringdahl, P15, Felicia Wikström, F15, Levina Ringdahl, F17 och Emelie Wikström, F 17, gjorde bra resultat i kastgrenarna. Anton och Felicia tog ett varsitt silver i spjut. I kula tog Levina silver och Emelie slog till med säsongbästa. Dessa fyra är några av Mariebys lovande kastare som alla går från klarhet till klarhet. Marieby har även hoppare i toppklass och i helgen blev det guld för Olivia Kålen, F17, i höjd och ett säsongsbästa i längd. Lovande multitalangen Kajsa Myhr, F17, bärgade hem ett brons på 100 m.

Annons

Aron Swartz, ÖGIF, ny etta i Sverige bland P17 i tresteg. Foto: Jenny Swartz

Från ÖGIF deltog Aron Swartz och Gustav Pettersson, båda i P17 och båda i tresteg. Gustav satte nytt säsongsbästa medan Aron satte ett nytt prydligt personligt rekord som för upp honom som statistiketta i Sverige i P17. Att han gjorde detta i hårt motstånd, utan att vara helt nöjd med tekniken bådar gott för kommande tävlingar. Det stora målet för Aron just nu är att spräcka 14-meterslinjen.

Annons

Oliva Kålen, MGIF, vann höjd i F17 och satte säsongsbästa i längd Foto: Sara Kålen

Till helgen åker friidrottarna vidare till Göteborg och Världsungdomsspelen och i augusti väntar ett USM som, med den nivå friidrottarna visat hittills i år, kan bli väldigt roligt med jämtländska ögon sett. För förutom de som var och tävlade i Bollnäs finns ett gäng till som har stora möjligheter att lyckas bra.

Se fullständiga resultat från tävlinagrna här (extern länk).

Inskickat av: Åsa Ringdahl

Annons

Annons

Till toppen av sidan