Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Glesbygden förlorar oavsett regering

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Knappt hade talmannens klubba fallit i podiet, förrän debatten om vem som svek vad, var igång. Liberalerna och Centerpartiets kvinnor, Sabuni och Lööf, står med krokodiltårar framför kameran och snyftar att glesbygden kommer att gå miste om så mycket nytt när regeringen har fallit.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni efter mötet med talmannen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Annons

Annons

Ursäkta, men VAD har vi förlorat? Skogsutredningen som man tillsatte, ska göra så att äganderätten och brukanderätten stärks för skogsägaren. Låter bra va, tyvärr om man läser det finstilta, så får du INTE hugga, röja eller ta en grillpinne från skogen, utan först inventera för att se om det finns någon biotop som måste skyddas. Men det behövs ju inte, eftersom man helst ser att  ALL form av skogsbruk förbjuds, klimatet är viktigare.

Sedan, när vi ska bo i stad, måste du kunna klara av en hyra på 10 000 kr oavsett storlek, eftersom det måste vara solidariskt med dem nybyggda lägenheterna med ockerhyror. I Fagerskrapan i Östersund, får man pröjsa över 11 000 kr per månad för en fyra eller 8 600 för en tvåa på Remonthagen, nyproducerad.

Vägarna är mer eller mindre ofarbara, eftersom man hellre sänker skatter, vilket indirekt bidrar till att vägunderhållet sänks, sänkt skatt är lika med sämre vägar. Fråga Centerpartiet, åtta år av styre med sänkta skatter.

Oavsett vem som kommer att styra, så förlorar glesbygden oavsett färg på regeringen.

Glesbygdsbo med tappad framtidstro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan