Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Fin kastkväll i Marieby trots regn

På tisdagskvällen bjöd Marieby GIF återigen in till kasttävling på Marievallen. Den här gången med slägga och diskus. Och återigen blev det en kväll med många fina resultat.

Detta är en läsartext.

Fotograf: Lovisa Blomqvist

Annons

I släggtävlingen var Mariebys lovande kasttjej Emelie Wikström tillbaka efter skada, i säsongens första släggtävling satte hon nytt personligt rekord med ett kast på 39,05 m.

Emelie Wikström, Marieby, var glad att vara tillbaka i släggringen igen. Fotograf: Lovisa Blomqvist

Annons

Ida Forss, tidigare Marieby, numera Upsala IF jagar 50-meterslinjen och kom ikväll ett steg närmare den när även hon kastade nytt personligt rekord med ett kast på 48,74 m.

Annons

Ida Forss, Upsala IF på besök på sin gamla hemmaarena i Marieby. Fotograf: Lovisa Blomqvist

I diskustävlingen visade en annan Mariebytjej god form, nämligen Levina Ringdahl som med sitt kast på 35,22 m visar att hon hör hemma i toppen bland sjuttonåringarna i Sverige. Kvällens enda manliga deltagare fanns i P15 där Mariebys Joel Wiksten och Anton Ringdahl gick en hård kamp som Joel till slut vann med bara 43 cm.

Med de resultat som gjorts, både ikväll och tidigare i år är det glädjande att se att kast är på frammarsch i Jämtland. För även om de inte är så många, så har de gott om talang och potential och alla har goda möjligheter att utvecklas till riktigt bra kastare.

Ella Green, ÖGIF, har framtiden för sig. Fotograf: Lovisa Blomqvist

Åsa Ringdahl

Annons

Annons

Till toppen av sidan