Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Perfekta förutsättningar under efterlängtad premiär

Under helgen startade äntligen säsongen på allvar för länets friidrottare. Efter en lång vinter, där man under en längre tid tvingades till träning utomhus på grund av restriktioner, var tävlingspremiären extra efterlängtad.

Detta är en läsartext.

”ÖGIF:s Vårtävling” blev startskottet på en efterlängtad säsong för många friidrottare.

Annons

Traditionellt så arrangeras Storsjöspelen på Hofvallen i månadsskiftet maj-juni, men då det fortfarande finns restriktioner kring hur tävlingar får genomföras, valde arrangören ÖGIF att skjuta fram den tävlingen till senare under säsongen. Istället bjöd man in till ”ÖGIF:s Vårtävling”, med ett delvis nerbantat program då det gällde åldersklasser och utbud av grenar.

Runt 80 deltagare, merparten av dessa från länet, bjöds på perfekta förutsättningar för friidrott. Sol, värme och i stort sett ingen vind, gjorde att deltagrna trivdes extra bra. De fina yttre förutsättningarna, kombinerat med en lång period av grundträning, visade sig för många av deltagarna i form av en rad nya personliga rekord.

Annons

F15 tresteg. Från vänster: Stella Lundström ÖGIF, Lovisa Ulvenstam ÖGIF, Ida Svedberg Trångsviken.

Annons

Bland de som stack ut mest under helgen kan nämnas ÖGIFs F15-tjejer Lovisa Ulvenstam och Stella Lundström. Båda presterade på god nationell nivå i flertalet av de grenar som de deltog i. Lovisas trestegshopp på 11.30 meter var ett av många riktigt goda resultat.

I F17-klassen dominerar Mariebys tjejer, och även här håller resultaten god nationell klass. Olivia Kålen stod återigen för stabil hoppning då hon med 163 cm slog nytt personligt rekord i höjdhoppet.

Olivia Kålen, Marieby, F17 Höjd.

På killsidan var det gästerna från Sundsvall som stod för de främsta resultaten. Ur Jämtländsk synvinkel var det extra roligt att återigen se ÖGIF:s trestegshoppare Eric Hallquist tillbaka på banan efter en skadeperiod.

Resultat: Se resultaten från tävlingarna här (extern länk)

I klasserna för 13-åringar var deltagarantalet stort, och som sig bör i den här åldern tävlade de flesta i många olika grenar. Här är det trevligt att konstatera att IFK Strömsund visar framfötterna, bland annat genom Jennifer Texmo som fick kliva upp på prispallen flera gånger under helgen.

Jennifer Texmo, IFK Strömsund, F13 Tresteg

Annons

Annons

Helgens yngsta tävlande, 10–11åringarna, genomförde under lördagen en trekamp där man tävlade i längdhopp, kula och 60m. Detta i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets nya riktlinjer för barns tävlande där mindre fokus ska läggas på resultat.

Deltagare P11 trekamp.

Deltagare P11 trekamp.

Närmast fortsätter säsongen för länets friidrottare med ett antal poängjakter på vardagskvällarna samt med Trångsvikens tävling i Krokom 19-20/6.

Inskickat av: Jenny Swartz

F17 100 meter

Tim Karmteg, ÖGIF, P13 Spjut

F17 Längd. Från vänster: Lovisa Blomqvist, Olivia Kålén, Levina Ringdahl, samtliga Marieby

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan