Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Insändare
Insändare: Socialdemokraterna är en viktig röst för Frösön

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokraterna på Frösön vill utveckla ön tillsammans med de som bor där. Foto: Anna Sundkvist

Annons

Frösön har en alldeles speciell dragningskraft med sin mångåriga historia, milsvida utsikt, mångfacetterade fritidsutbud och spännande befolkning. Vi inom Frösö socialdemokratiska förening tycker att utvecklingen av Frösön ska ske tillsammans med de som bor där.

Frösön ska vara en plats för alla, unga som gamla. Vi är stolta över vår ö, men det finns många delar som kan utvecklas för att öka attraktiviteten ytterligare. Elbussen är ett exempel men även utvecklade planer för Östberget vore bra initiativ.

Annons

Annons

Vi socialdemokrater ser, efter att ha pratat med medborgare på Frösön, ett behov av satsningar på lekplatser. Ett förslag som vi kommer att driva är byggande av en trafiklekplats vid området Hornsberg. En trafiklekplats där bygger vidare på stråket med fantastiska Surfbukten och pumptracken i Dahlhemsparken. Trafiklekplatsen skulle ge föräldrar och skolor en praktisk möjlighet att tidigt lära små barn att cykla och träna på trafikregler i en trygg och säker miljö. Trafiklekplatsen skulle också kunna fungera som en mötesplats för Östersunds småbarnsfamiljer och skolor.

En satsning som den här har en tydlig koppling till artikel 31 i barnkonventionen om att barn har rätt till lek, vila och fritid. Dessutom ökar den Frösöns attraktivitet och bidrar till en mer jämlik fritid för barn med kostnadsfria aktiviteter. Vi socialdemokrater vill göra det enkelt att välja Frösön som bostadsort oavsett vem du är eller storlek på plånboken.

Frösö Socialdemokratiska förenings styrelse genom

Diana Lindström, JeanLuc Kabisa, Rosi Hoffer

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy