Annons

Annons

Annons

krönikaIda Stillers krönikor

Ida Stiller
Ida Stiller: Nu ska vår kultursida bli ännu bättre – söker skribenter för frilansuppdrag

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Sara Strömberg, Ida Stiller

Annons

När jag började mitt vikariat som kultur- och nöjesredaktör i januari fanns en oro för att det kanske inte skulle finnas så mycket att skriva om nu när många evenemang är inställda.

Men så har det verkligen inte varit. Tvärtom har jag fortfarande en lång lista med jobb jag vill göra, som jag ännu inte hunnit med. Det händer helt enkelt väldigt mycket på kultur- och nöjesfronten i Jämtlands län.

I en förhoppning om att vi ska kunna bevaka ännu mer och rapportera från fler orter söker jag nu för kultur- och nöjessidans räkning därför fler frilansare.

Vi utlyser alltså ingen tjänst, utan letar efter personer som kan ta sig an enstaka frilansuppdrag. Det betyder att det inte finns något krav att göra ett visst antal jobb från frilansarnas sida. Och hur mycket hjälp jag är i behov av beror såklart på omständigheter som period på året.

Annons

Annons

Av den anledningen tänker jag att frilansandet går utmärkt att kombinera med exempelvis studier på gymnasiet eller universitetet.

Ida Stiller.

Bild: Sara Strömberg

Jag är intresserad av frilansare i alla åldrar, men tycker att det vore roligt om många ungdomar söker. Dels för att jag gärna vill att vi blir bättre på att bevaka ungdomskulturen och tilltala en yngre målgrupp, dels för att jag gärna ger unga skribenter en möjlighet att bli publicerade.

Utöver det är jag särskilt intresserad av skribenter som har bra koll på Jämtlands län utanför Östersund, då jag gärna vill att vi blir bättre på att bevaka fler orter.

LT:s kultur- och nöjessida söker skribenter och fotografer för frilansuppdrag.

Bild: Ida Stiller

Jag ser också gärna att du som söker är bekväm med att både fota och skriva, då frilansuppdragen främst kommer bestå av att göra reportage.

Men som sagt är alla välkomna att söka. Låter det som något för dig? Skriv några rader om dig själv, bifoga minst två arbetsprover och ge förslag till en artikelidé som du gärna skulle vilja skriva för LT. Mejla allt till ida.stiller@ltz.se.

Annons

P.s. Något annat jag vill är att kultur-och nöjessidan blir – ännu mer än den redan är – ett självklart forum för kulturdebatt. För någon vecka sedan skrev exempelvis 17 kulturpersonligheter ett upprop om att Österängsskolan borde bli kulturhus. Tveka alltså inte att höra av dig till mig om du har en debattartikel på gång. D.s.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan