Annons

Annons

Annons

Annons

Avtalskonflikten på Östersunds sjukhus

Tolv överläkare på kirurgen slår larm – brist på personal och vårdplatser: ”Vi befinner oss i ett slags undantagstillstånd”

Tolv överläkare från kirurgen har skickat ett sex sidor långt brev till regionens styrande politiker och regionledning där de beskriver vad kirurgens personal- och vårdplatsbrist får för allvarliga konsekvenser i form av patientlidande, försämrad arbetsmiljö och för den medicinska kvaliteten.
– Vi vill berätta hur situationen faktiskt ser ut och vill få en förändring innan det är för sent, säger Johannes Enebog, överläkare på kirurgen.

"Vi behöver är en tydlig signal från politiker och tjänstemän hur vi ska bemanna upp och göra det attraktivt för folk att komma och jobba hos oss" säger Johannes Enebog, Tomas Koczkas och Johan Johansson, överläkare på kirurgkliniken Östersunds sjukhus

Bild: Malin Moberg

Annons

I början av mars tvingades kirurgen att stänga ner ytterligare fyra vårdplatser på den palliativa- och onkologiska vårdavdelningen på grund av brist på undersköterskor och sjuksköterskor. De patienter som drabbades blev de obotligt sjuka med särskilt komplexa behov. Dessa patienter fick nu flyttas till kirurgens andra avdelningar.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan