Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stockholm

Insändare
Insändare: Låt Swedavia avveckla sin Brommaverksamhet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En flytt från Bromma till Arlanda skulle bli succé, tror skribenten. Foto: Pontus Lundahl / TT /

Annons

Swedavia presenterade i september 2020 en rapport som beskriver den aktuella och framtida situationen för Bromma flygplats. Swedavias bedömning är att det inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma vidare, och att en konsolidering av flygtrafiken i Stockholmsregionen till Arlanda är möjlig. Den kommersiella flygtrafiken på Bromma kan inrymmas på Arlanda.

Annons

Det är bara att hålla med Swedavia. Dessutom: som läget nu är för Arlandas del, och kommer att vara under lång tid framöver, behövs en injektion för att Arlanda ska kunna förbli en stark huvudstadsflygplats och ett starkt kommunikations- och logistiknav med ett bättre utnyttjande av själva flygplatsen och av de många och stora investeringar som gjorts runtomkring. En injektion behövs också för fler arbetstillfällen i Sigtuna kommun, eftersom flygets och besöksnäringens anställda och företag drabbats mycket hårt till följd av pandemin.

Annons

Från de orter i Sverige som i normalläget har flygförbindelser med Bromma kommer det invändningar mot att Swedavias Bromma-verksamhet avvecklas. Det är ingen rimlig hållning, när det går minst lika bra – ofta bättre - att landa på/starta från Arlanda vid flygresor från/till dessa orter. När Linjeflyg flyttade från Bromma till Arlanda 1983 kraxade olyckskorparna. Men den flytten blev en stor succé. Det skulle en flytt bli nu också.

Regeringen bör inte vara ängslig för lokala opinioner ute i landet, utan ge Swedavia tillåtelse att så snart som möjligt flytta över sin Bromma-verksamhet till Arlanda.

David Lundqvist

Märsta

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy