Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Sjukhusets problem verkar vara en ledningsfråga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Var på besiktningen och under väntan läste jag LT om sjuksköterskan Stefan som ber om ursäkt för att ha pratat illa om Östersunds sjukhus. Hela vägen hem var jag full i flin.

"Erfaren och kompetent sjuksköterska" anser att sjukhusets problem i första hand är en ledningsfråga.

Bild: Jens Stenman

Annons

Själv är jag äldre sjuksköterska med anestesi, intensivvård och akutmottagning som specialistutbildningar. Har arbetat med dem alla tre, under mer än 45 år.

Annons

För drygt ett år sedan kontaktade jag enhetschefen på akuten i Östersund och erbjöd mig arbeta deltid där under våren och sommaren. Hade arbetat där tidigare. Hon tackade nej, av olika anledningar som jag än idag inte förstår.

Senare på våren när covid-19 började skörda offer och slita personal, hörde jag verksamhetschefen på intensiven intervjuas i radio. Han behövde fler intensivvårdssjuksköterskor. Jag kontaktade enhetschefen på intensiven som sade, att de inte hade behov. Konstigt sa jag, för jag hörde just på radio att ni behövde det. Efter den kommentaren, hörde jag inte mera.

Jag har sedan dess arbetat på akuten i Varberg och på operation i Göteborg, där alla är glada för min kompetens och erfarenhet. Dessutom har jag betydligt högre lön på båda arbetsplatserna, än vad jag hade fått i Jämtland. Jag bor i Jämtland så det hade underlättat för mig att arbeta här.

Med detta vill jag säga, att problemet verkar vara i första hand en ledningsfråga.

Erfaren och kompetent sjuksköterska

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan