Annons

Annons

Annons

Annons

Avtalskonflikten på Östersunds sjukhus

Debatt
Debattsvar: Pandemin inte orsak till att personal säger upp sig

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Eva Hellstrand svarade Stefan Sandman i LT: s papperstidning 6 februari.

Bild: Denny Calvo

Annons

Tack Eva Hellstrand för ditt svar Ett svar som inte gav något alls.

Det blir så fruktansvärt löjligt när du drar in pandemin i detta, det bevisar hur långt ifrån verkligheten politiken är i rådande situation på Östersunds sjukhus!

Annons

Visst, pandemin har verkligen ställt till det för alla regioner i Sverige med uppskjuten vård för exempelvis icke akuta sjukdomar/operationer.

Annons

Men jag säger det igen, så kanske du förstår, jag hoppas verkligen du gör det!

Så jag gör ett sista försök nu!

Pandemin har inte gjort att personalen på akuten och övriga avdelningar sagt upp sig!

Du säger att pandemin påverkar alla politiska beslut!

Det enda som påverkar just detta politiska beslut att införa 2 av 5 helger är att Regionen förlorat medarbetare! Och som sagt, det är inte pandemins fel!

Jag beskyller detta direkt på er politiker och HS-Ledningen! Det är ni som orsakat personalflykten, inte pandemin! Är detta klargjort nu?

Ett ärligt svar från dig Eva hade varit; "Jag är ledsen att detta inte kan genomföras då vi har en personalflykt från Regionen då politikens direktiv om besparingar gjort arbetsförhållandena sämre för sjukvårdspersonalen. Detta i sin tur har orsakat färre vårdplatser, personal som får jobba betydligt mer övertid,  hotad patientsäkerhet och vi har även sett till att vi är beroende av hyrpersonal i större utsträckning. Därav blir det mycket svårt att införa mitt löfte om 2 av 5 helger år 2021".

Varför är det så svårt att erkänna sina misstag?

Varför är det så lätt att skylla på pandemin?

Regionen gillar ju att skicka ut enkäter, varför inte skicka ut en enkät till alla som slutat sista året, där de i egna ord får beskriva varför de slutat?

Annons

Då kanske ni förstår? Men ni kanske inte vill se svaret? Istället leva i er tro, att det är pandemirelaterat och inte arbetsmiljörelaterat!

Annons

Så sluta beskyll pandemin och ta ert ansvar, svälj stoltheten och inse vilka som är direkt ansvariga för rådande personal- och vårdplatssituation på Östersunds sjukhus!

Eva Hellstrand, du behöver inte svara på detta då dina svar hittills inte givit svar på något överhuvudtaget!

Stefan Sandman

Sjuksköterska akuten

Annons

Annons

Till toppen av sidan