Annons

Annons

Annons

Annons

Berg

Insändare
Insändare: Hårt jobb bakom Bergs starka budget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Den starka budgeten har också sin grund i att vi arbetat hårt och intensivt med att skapa förutsättningar för inflyttning och minskad utflyttning", skriver majoriteten i Berg

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Majoriteten har arbetat fram en stark budget för 2021, när pandemin orsakar lägre skatteintäkter och förutsättningarna är mycket osäkra har vi i Berg förstärkt vår budget med uttag från BTEA och skogen och utan denna möjlighet hade vi varit tvungna att lägga ett sparbeting på hela den kommunala verksamheten. Men som vanligt blandar Bergs Moderater äpplen och päron.

Annons

Annons

Nu har vi istället haft möjligheten att räkna upp alla verksamheter.  Statsbidrag som utgår är riktade till största delen för äldreomsorgen och det gör att vi kan lägga en historiskt stark budget för vård och omsorg.

Inför 2021 har vi tillfört 12,0 milj kronor till Utbildningsnämnden, 12,0 milj kronor till Vård och socialnämnden, samt 3,0 milj kr till Kommunstyrelsen.

Den starka budgeten har också sin grund i att vi arbetat hårt och intensivt med att skapa förutsättningar för inflyttning och minskad utflyttning, det har vi lyckats med och under de senaste 5 åren har vi kunnat tillföra 28 miljoner kronor till utbildningsnämnden och drygt 18 miljoner kronor till Vård och socialnämnden.

Därför fortsätter vi med investeringar i arbetet med öka vår befolkning, inte bara i Klövsjö och Svenstavik, utan i flera av våra andra orter, som leder till att vi säkrar välfärden. Investeringar som endast kan göras med överskott i driftsbudget då vår möjlighet att låna är begränsad.

 Sen borde Bergsmoderaterna veta, att vi inte kan flytta investeringsmedel till driftsbudgeten.

(När man nu fortsätter hävda att tillföra mer till skolan från KS budget) vore det angeläget för våra medborgare att redovisa vad som ska tas bort. Stödet till föreningslivet? Personalförsörjningsarbete? Ekonomikontroll? Kommunikation? Arbetsmarknadsinsatser? Vad?

Majoriteten i Berg

C + S

Annons

Annons

Till toppen av sidan