Annons

Annons

Annons

Annons

Avtalskonflikten på Östersunds sjukhus

Debatt
Debatt: Håller Hellstrand löftet om helgerna?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ledningssjuksköterskan vid akuten i Östersund Stefan Sandman undrar om regionrådet Eva Hellstrand (C) tänker hålla sitt löfte om att 2 av 5 helger införs på utlovande enheter under 2021.

Bild: Malin Moberg

Annons

Ett tag sen jag skrev något nu! Hur är läget på sjukhuset nu då?

Vad ska jag säga? Är väl som det varit det senaste året, Överbeläggningar på avdelningarna i princip varje dygn. Sjuksköterskor och undersköterskor som slutar. Börjar bli uttjatat nu, så jag lägger ingen vikt på det i den här insändaren!

HS-ledningen vet om det, men de har ju sin stolthet!

2 av 5 helger, tänkte jag skriva lite om.

Eller vad tycker du Eva Hellstrand? Kommer du ihåg? I höstas var det väl?

När du stod och lovade i media! Jajamän, 2 av 5 helger ska vi jobba år 2021, istället för varannan helg.

Vad glada vi blev! En liten förbättring av vårt arbetsschema. Jag blev så glad att jag skrev ett mail till dig och frågade om det var sant?

Annons

Fick svar nästan direkt. Japp, 2 av 5 helger skulle akuten få skrev du, dock ej vilket datum det skulle införas men att det skulle bli under 2021.

Annons

Regionrådet Eva Hellstrand (C).

Bild: Malin Moberg

Sen gick det ett par månader och inget mer hördes om detta. Så jag tänkte,  jag skickar iväg ett mail till dig och frågar hur det går med 2 av 5 helger.

Fick inget svar! Jag tänkte att det kanske inte kom fram? Så jag skickar ett nytt mail igen.

2 av 5 helger

Jodå, 2 av 5 helger skall det bli fick jag till svar.

Eva, du skrev även i detta mail "Men som jag vill minnas att jag svarade dig tidigare kan ingen utlova när det går genomföra".

Tror tyvärr att du minns fel. I mitt mail står det "Ja det stämmer att det ska bli 2 av 5 helger under 2021. Men jag kan inte svara på vilket DATUM vi klarar införa det". Du har fortfarande lovat år 2021! Dock ej vilket datum.

Nu tänker ni, men 2021 har ju precis börjat. Det är jag medveten om, dock lägger vi vårt schema nu som sträcker sig till juni.

Vad jag kan av enkel matematik så har nästan halva 2021 gått i juni.

Har ni fixat detta till sommaren? Alltså 2 av 5 helger? Vet du, jag tror inte det! Har ni fixat detta till hösten? För då lägger vi schemat inför kommande jul! Och då är snart 2021 slut!

Just det, du berättade för mig i mailet "dessutom påverkar ju pandemin möjligheterna"

Annons

Där kom den, pandemin! Fortfarande inte pandemin som gjort att personalen sagt upp sig! Hur ofta ska vi påpeka detta? Tror ni fortfarande det?

Annons

Och vet du Eva? Vi inom Regionen och Kommunen är väl medvetna om pågående pandemi? Tro mig!! Vi har inte missat den, vi är upp i den varenda dag!

Och mig veterligen så hade vi en pandemi när du lovade 2 av 5 helger i höstas också, men jag kan ha fel?

Eva Hellstrand, vill du hålla ditt löfte om att 2 av 5 helger införs på utlovande enheter under 2021?

Ta då till dig personalens idéer, ge oss tillbaka vettiga schemamodeller som lockar sjuksköterskor och undersköterskor att arbeta för Region JH.

Om ni lyckas med det här, att locka tillbaka förlorade kollegor och hålla dina löften så lovar jag att vara den första att säga, bra jobbat!

Om du är osäker på vad du svarat mig I mailen? Tänker på det här med 2 av 5 helger? Jag har kvar dem, om du råkar raderat dem?

Stefan Sandman

Ledningssjuksköterska akuten

Annons

Annons

Till toppen av sidan