Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Svarslöst i fullmäktige

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På fullmäktige i Östersund ställde Sverigedemokraterna frågor om bidrag till Ibn Rushd och om det skulle gå att ha fler ordningsvakter i centrala Östersund. SD anser sig inte ha fått svar på någon fråga.

Bild: TT

Annons

Måndagen den 18 Januari hade kommunfullmäktige i Östersund ett extra möte på grund av det inställda novembermötet.

Sverigedemokraterna ställde två interpellationer till majoriteten. Den första handlade om de bidrag som Östersunds kommun frikostigt delat ut till studieförbundet Ibn Rushd under många år.

Föga förvånande försvarade kommunstyrelsens ordförande bidragen och hänvisade till Folkbildningsrådet. Det känns som om det blivit en sedvänja hos lokala politiker och tjänstemän att hänvisa till diverse myndigheter istället för att ha, och stå för, en egen åsikt.

Annons

Annons

Sverigedemokraterna beklagar att majoriteten inte vågade ta avstånd från en organisation med så tydliga kopplingar till radikal islamism. Andra kommuner (till exempel Göteborg) har dragit tillbaka stödet på grund av detta. SD återkommer i frågan.

Interpellation nummer två handlade om brottsligheten i Östersunds centrum och om majoriteten kunde tänka sig fler ordningsvakter för att stävja denna då den underbemannade polisen saknar tillräckliga resurser.

Frågan besvarades av ansvarigt kommunalråd. Budskapet var att brottsligheten hade nått sin topp och kanske till och med börjat sjunka. Ett tröttsamt mantra som vi hört från politiker på alla nivåer de senaste åren. Slutsatsen från majoriteten blev i alla fall att inga fler ordningsvakter behövs. Sverigedemokraterna beklagar även här att problemen på stan och speciellt på busstorget inte tas på större allvar. Att bygga bort problemet vilket framfördes som en dellösning tror vi inte heller på då kriminella alltid hittar en annan plats att "tjäna sitt levebröd".

Vi återkommer även i denna fråga.

Sverigedemokraternas Kommunfullmäktigegrupp

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy