Annons

Annons

Annons

Annons

Berg

Debatt
Debattsvar: S: Billiga moderata poänger skapar oro

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den styrande majoriteten i Bergs kommun ger inte mycket för moderata utfästelser när det gäller skolan.

Bild: Jens Stenman

Annons

Vi tror på dialog med kommunens medborgare både i lättare och svårare frågor.

Under flera år har Bergs kommun jobbat med dialogmöten för utvecklingsfrågor, för föreningslivet, näringslivet och lokalsamhällenas medborgare. Vi är därför positiva till att utbildningsnämnden bjöd in till dialog med de som står utbildningsnämndens verksamheter närmast – föräldrar och personal.

Att lyssna in och ta med sig idéer, utmaningar och argument till vidare diskussioner är positivt och vittnar om en öppenhet och transparens.

Vi läser moderaternas debattartikel och konstaterar att de vill ta billiga poänger och skapa oro istället för att föra en dialog. Moderaterna bjöds naturligtvis in till dialogmöten men där ville man inte delta.

Annons

Annons

Moderaterna skriver också att vi hamnar högt i olika rankingar tack vare att vi har bra koll på vad som efterfrågas av våra medborgare. Efter att ha styrt i 10, respektive 6 år så kan vi hålla med om det, och mycket beror på den öppna dialog som vi infört under den tiden.

Ofinansierade förslag

Det är naturligtvis inte konstigt att oppositionen tar sig friheten att använda en oppositions möjlighet att lägga förslag som inte är finansierade. Bergsmoderaterna skriver att de har 4.5 miljoner mer än majoriteten att lägga på skolan. Det stämmer inte och det vet så klart moderaterna om.

I det kommunfullmäktigeförslag som lades fram innehöll för att finansiera detta också en neddragning på Kommunstyrelsens ram med 3 mkr. Däremot röstade man med majoriteten i KS budgetförslag och använde därmed de tre miljoner man tidigare yrkad att ta bort.

Inget nej, inga förslag till sparåtgärder och ingen reservation till KS beslut. Där försvann 3,0 mkr av moderaternas 4.5 miljoner kronor – man kan inte i kommunens ekonomi både äta och ha kvar kakan.

Vi kommer att fortsätta att aktivt jobba för utveckling av hela kommunen, fortsätta med dialog och den positiva spiral som Bergs kommun befinner sig i. Det gynnar kommunens medborgare, näringsliv, föreningsliv och en positiv inflyttning.

Majoriteten i Bergs Kommunstyrelse

Annons

Karin Paulsson S                         

Annons

Lena Olsson C

Bo Karlsson C 

Kent Rosenqvist S

Mia Eriksson S

Richard Lundgren S

Therese Kärngard S                  

Bild: Jens Stenman

Annons

Annons

Till toppen av sidan