Annons

Annons

Annons

Snöovädret i Jämtlands län 2021

Ingen papperstidning på onsdag – för riskabelt att dela ut

Länstidningens pappersupplaga kommer inte att kunna delas ut under onsdagen på grund av snöovädret. Utdelningen av tisdagens tidning fick ställas in och för tidningsutdelarnas säkerhet uteblir papperstidningen även under onsdagen.

Annons

Natten mot tisdag föll det stora mängder snö över delar av Jämtland och Härjedalen. Våra tidningsutdelare stod redo för att ge sig ut, men efter avåkningar och olyckor drog vi i handbromsen. Att fortsätta försöka dela ut tidningarna skulle riskera våra medarbetares säkerhet.

Under tisdag morgon fortsatte snön falla, och slutade inte. Vi utvärderade läget löpande med förhoppning om att det skulle bli bättre. Målet är alltid att den som är pappersprenumerant ska få sin tidning hem i brevlådan. Men under tisdag eftermiddag var vi tvungna att dra i handbromsen ännu en gång. På grund av väderutsikterna valde vi att ställa in både tryck och utdelning av Länstidningen inför onsdagen, av den enkla anledning att det skulle vara för riskabelt för våra tidningsutdelare att ge sig ut på vägarna.

Annons

Annons

– Vi har många backup planer, men våra anställdas säkerhet går alltid först och därför har vi fattat detta beslut. Vi beräknar att distributionen kan komma igång inom något dygn när vi kan garantera säkerheten för våra anställda, säger David Borin distributionschef Tidningstjänst AB i Jämtland och Härjedalen.

Vi kan inte påverka vädret, men vi kan göra vårt yttersta för att våra medarbetare ska vara i säkerhet. Jag hoppas att ni har förståelse för det beslut vi tagit och har överseende med att det den här veckan delas ut färre papperstidningar.

Som vanligt kommer ni kunna läsa Länstidningen digitalt. E-tidningen kommer ut och du hittar den här och i e-tidningsappen redan från kl 01 varje morgon. Och som vanligt kan du följa nyhetsflödet under hela dygnet på ltz.se och i LT-appen.

Pappersprenumeranter får kompensation

Uteblivna tidningar kommer inte delas ut i efterhand men som papperstidningsprenumerant har du möjlighet att begära kompensation för utebliven tidning. Det ska du göra inom sju dagar. Kompensationen sker antingen i tid eller i pengar beroende på hur du betalar din tidning. Har du autogiro kompenserar vi med pengar, det sker genom att din autogirodragning blir ett annat belopp än det normala. Betalar du din tidning via faktura sker kompensationen genom att din prenumerationsperiod skjuts framåt en dag.

För att begära kompensation besöker du kundservice via ltz.se eller ringer 063-660 46 00.

Karolin Johansson, chefredaktör Länstidningen Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan