Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Avtalskonflikten på Östersunds sjukhus

Insändare
Insändare: Belöna bara de som utsatts för smitta

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tjänstemän som jobbat hemma borde inte vara berättigade till samma belöning som anställda som utsatts för smitta på sina jobb, menar Sverigedemokraterna.

Bild: Torbjörn Ingvarsson

Annons

På regionstyrelsen den 24 november beslutade de blågröna och den röda oppositionen att en gåva om 1 000 kronor skulle delas ut till alla månadsanställda inom regionen, 4051 st.

Tyvärr kunde inte vår representant ansluta till mötet som var digitalt men på regionfullmäktige som började efter regionstyrelsens möte sa vi från Sverigedemokraterna att vi istället hade givit denna gåva till enbart vårdpersonalen.

Annons

Annons

Tom Silverklo C anklagar då oss Sverigedemokrater för att se regionens anställa som ”A och B lag” vilket får stå för honom men vilket vi absolut inte gör. Vi tycker inte att tjänstemännen har utsatts för samma risker som vårdpersonalen gjort och gör under denna pandemi.

Det här visar att övriga partier i regionen anser det likställt med hemarbete för tjänstemän långt ifrån viruset, som att aktivt vårda patienterna på sjukhuset och IVA iförd full skyddsutrustning för säkrare arbete.

För oss Sverigedemokrater är det inte fråga om ett A eller B lag som Tom Silverklo C uttrycker sig. För oss är det personalen som dagligen utsätter sig själva för eventuell smittspridning som i första hand ska få denna gåva.

Visst, chefer och annan personal än vårdpersonalen har också gjort ett mycket bra jobb under denna tid men inte utsatts för själva viruset.

Vi hade lagt hela beloppet på drygt 4 miljoner som det gäller på vårdpersonalen och inget på tjänstemännen. Den tillfälliga skattefriheten som regeringen beslutat om och som möjliggör gåvan på 1 000 kr kan kompletteras med en extra bra julklapp.

Ronny Karlsson (SD)

Anette Rangdag (SD)

Bengt Åke Arendolf (SD)

Marcus Danielsson (SD)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy