Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Debatt
Debattsvar: V: Vår politik i Krokom står fast

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vänsterpartiet besvarar en artikel där moderaterna anklagar partiet för att alltid se skattehöjningar som lösningen.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Replik på moderaterna i LTZ den 27 november. Vi erkänner, vi tycks ha haft fel: Moderaterna envisas inte alls med att förlita sig på statsbidrag för att undvika nedskärningar i kärnverksamheterna.

Istället tycker de att nedskärningar i exempelvis socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd är positivt. Något annat kan vi inte uttolka ur deras debattsvar.

Annons

Annons

Moderaterna säger att det inte gör något om nedskärningar görs, så länge det finns ”en tydlig viljeinriktning, välavvägda prioriteringar och tät uppföljning av verksamheterna”. 

Men hur ska socialnämnden med enbart vilja kunna hjälpa alla som kommer behöva försörjningsstöd när de blivit utförsäkrade efter sjukdom om de inte har några resurser? Vem ska de tvingas prioritera bort för att kunna hjälpa de barn som far illa, en grupp som befaras öka i storlek nu när skolor ställs om till distans? Hur ska uppföljning av verksamheterna hjälpa kvinnorna som tvingas jobba hemifrån med våldsamma partners, så att de får stöd, råd och hjälp i tid?

Moderaterna påstår att de ser vår liknelse med Grinchen som ett tecken på att Vänsterpartiet Krokom tänker byta politik. Det kommer vi förstås inte göra, för precis som Grinchen valde värme och kamratskap framför kyla så väljer Vänsterpartiet Krokom att fortsätta kämpa för de svagaste i vårt samhälle.

Vänsterpartiet Krokom 

Till toppen av sidan