Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Ta avstånd från Ibn Rushid

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Vi kräver nu att Östersunds och Bergs kommuner samt Folkbildningsrådet tar avstånd från Ibn Rushd och omedelbart stoppar alla utbetalningar av statsbidrag till detta studieförbund", skriver representanter för Sverigedemokraterna.

Bild: Lars Ljungmark, Jens Stenman

Annons

Nyligen möttes vi av nyheten att fyra av åtta studieförbund med verksamhet i Järvaområdet i Stockholm måste betala tillbaka drygt 5,3 miljoner kronor i statsbidrag på grund av fusk.

Ett av förbunden som åkt fast är ökända Ibn Rushd. Med hjälp av riksdagens utredningstjänst (RUT) kan vi nu avslöja att 88 svenska kommuner givit studieförbundet stöd i mångmiljonklassen bara de senaste två åren.

Annons

Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund med kopplingar till den islamistiska organisationen Muslimska brödraskapet.

De har åtskilliga gånger ertappats med att bjuda in antisemitiska och homofobiska talare till sina evenemang. Ett färskt exempel är från senaste upplagan av Arabiska bokmässan i Malmö, en mässa som Ibn Rushd är samarbetspartner till och tidigare anordnare av, nu i oktober uppdagades ha spridit antisemitisk litteratur. En bokmässa som även mottog 150 tusen kronor i projektstöd av Malmö stad.

Annons

Trots detta har Folkbildningsrådet, som genom myndighetsuppdrag från regeringen har i uppgift att fördela och följa upp statsbidragen, fortsatt att betala ut tiotals miljoner kronor varje år till Ibn Rushd. Sedan 2005 har det muslimska studieförbundet fått en kvarts miljard kronor i rena skattepengar. Pengar som använts för att bland annat sprida hat och hot mot judar och homosexuella.

Vi kan nu, med hjälp av riksdagens utredningstjänst, avslöja att Ibn Rushd även fått stöd i miljonklassen från 88 svenska kommuner de senaste två åren. Skattepengar från dig och mig som gått till islamistiska ändamål vars syfte är att nedmontera vår västerländska civilisation.

Vi kräver nu att Östersunds och Bergs kommuner samt Folkbildningsrådet tar avstånd från Ibn Rushd och omedelbart stoppar alla utbetalningar av statsbidrag till detta studieförbund.

Vi ser det som oerhört allvarligt att ett förbund för folkbildning krokar arm med en rörelse vars motto är: ”Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan”. Vi förväntar oss att dessa 88 kommuner samt Folkbildningsrådet delar vår syn och står upp för svenska värderingar och lagar genom att kapa alla band till Ibn Rushd. Inte en enda skattekrona ska gå till islamister.

Annons

Tobias Andersson (SD)

Riksdagsledamot

Stefan Sundberg (SD)

Gruppledare Östersunds Kommunfullmäktige

Anette Rangdag (SD)

Distriktsordförande Jämtland/Härjedalen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy