Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: EU hotar svensk jakt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Genom att EU lägger in miljöaspekter när beslut ska fattas flyttar organisationen fram sina positioner och hotar därmed den svenska jakten, skriver företrädare för Sverigedemokraterna.

Bild: TT

Annons

Nu dras nätet åt kring Sveriges självbestämmande gällande frågor som har med jakt, fiske och skog att göra. Enligt gällande EU-fördrag ska dessa områden regleras nationellt, men genom att lyfta in miljöaspekterna flyttar Bryssel fram sina positioner.

Vi har vid åtskilliga tillfällen sett hur EU lägger sig i svensk jakt. När regleringen av blyhagel nyligen var uppe i EU-parlamentets miljöutskott tillstyrkte svenska ledamöter från det rödgröna blocket att blyhagel inte ens får bäras i närheten av våtmarker. Frågan symboliserar att EU lägger sig i minsta detalj i svenskt naturbruk och att rödgröna partier låter det ske.

Annons

Annons

EU-kommissionen vill "skydda” en tiondel av allt territorium i unionen, vilket kan innebära kraftiga inskränkningar, eventuellt totalt förbud, för fiske, jakt och skogsbruk. Dessa tio procent kan mycket väl bli mer för Sveriges del, eftersom skyddade områden kan fördelas ojämnt över unionen. Tätbefolkade länder på kontinenten ser potentialen i att öka Sveriges andel för att slippa vidta egna åtgärder.

Förståelse för naturbruksfrågor saknas nästan helt i Bryssel, där man inte heller har någon respekt för de kunskaper och det engagemang som finns för dessa frågor i Sverige.

Vi vill istället gå i motsatt riktning och delegera mer inflytande till de regioner i landet som berörs av besluten. All EU-lagstiftning som berör naturbruk måste ses över och vi måste med kraft stå upp för vår självständighet och självbestämmande inom det europeiska samarbetet.

Charlie Weimers (SD)

Europaparlamentariker

Jessica Stegrud (SD)

Europaparlamentariker

Peter Lundgren (SD)

Europaparlamentariker

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy