Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: C visar sitt rätta ansikte

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

SSU skriver att de börjar förstå Centerpartiets verkliga agenda. Foto Jonas Ekströmer

Annons

Det börjar bli tydligt vad Centerpartiets verkliga agenda är.

I Östersunds kommun gick man till val på ett nytt ledarskap och vi fick Bosse Svensson (C) och hans KD-kompis Stephen Jerand, men vi fick också ett sönderslaget skolsystem som ingen verkar vara nöjd med förutom Internationella engelska skolans aktieägare.

I regionen så röstade väljarna på Elin Lemon, men fick Eva Hellstrand tillsammans med sämre löner och villkor på sjukhuset.

Annons

Annons

Elin Lemon lovade dyrt och heligt i valrörelsen att inte höja några skatter och göra det bättre för personalen. I dag har man höjt skatten och gjort det sämre för personalen.

Centerpartiets ungdomsförbund gick ut med en bild där det står ”fuck facket forever”.

Det är vad Centerpartiet är i dag; ett nyliberalt parti som

brinner för att privatisera allt och göra livet sämre för vanligt folk. Är man centerpartist så tycker man inte att de som är grundbultarna i allas vår gemensamma välfärd, undersköterskorna, är värda att ta tillvara på.

Det är tydligt att Centerpartiet vill privatisera allt så snabbt som möjligt. Det har vi sett tydligt i Östersund och regionen. För att möjliggöra detta krävs det först ett sådant stort missnöje med det offentliga så att man kan peka på det privata som en räddning.

Därför ser Centerpartiet aktivt till så att personalen flyr från sjukhuset.

Att Centerpartiet väljer att skriva i sin verksamhetsplan att regionen aktivt ska arbeta för fler nya privata vårdgivare i Jämtland är ett hån mot alla medborgare och skattebetalare. Ska våra pengar gå till att underlätta för privata alternativ, som sedan ska tjäna pengar på skattebetalarna?

Det är fruktansvärt.

Vi vill istället se att pengarna går till personal inom välfärden och se till så att det finns en bra och trygg vård i hela länet. Det gör skillnad på vilka som styr.

Elvira Ericsson

Ordförande SSU Östersund

Kommunals ungdomskommitté

Mellersta Norrland

Annons

Annons

Till toppen av sidan