Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändarsvar: V: Skattehöjning räddar Krokoms ekonomi

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vänsterpartiet förklarar för moderaterna varför en tillfällig skattehöjning behövs.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

I en artikel anklagar Moderaterna oss, Vänsterpartiet Krokom, för att likt Grinchen vilja stjäla intet ont anande skattebetalares julklappar.

Detta på grund av vårt förslag om en tillfällig höjning av kommunalskatten på 40 öre. Tvärtom räddar Vänsterpartiets förslag på skattehöjning i Krokoms kommun en vacklande ekonomisk situation och ser till att de som har det sämst inte behöver få det sämre.

Annons

Annons

Man får lätt uppfattningen när man läser Moderaternas insändare att Vänsterpartiets förslag är grundat utifrån lättsinne eller rent utav elakhet, men faktum är att Krokoms kommun behöver tillskott av intäkter de närmaste åren för att klara kommuninnevånarnas behov av välfärd och service.

Vi kan inte förlita oss på statsbidrag för att täcka kommunens behov och för att undvika nedskärningar i våra kärnverksamheter föreslår Vänsterpartiet en skattehöjning, något vi hoppas inte behöver bli en bestående höjning utan en tillfällig injektion av intäkter.

Moderaterna skriver de delar vår önskan om att värna de som behöver det. Det uttalandet rimmar illa med deras budget där de under de kommande tre åren gör stora nedskärningar, bland annat i socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Vänsterpartiets tillfälliga skattehöjning skulle istället kunna leda till satsningar i de nämnderna. Det om något är att värna de som behöver det.

Vänsterpartiet i Krokoms kommun

Annons

Annons

Till toppen av sidan