Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Stoppa socialistiska experiment i skolan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Sverigedemokraterna är Socialdemokraternas skolpolitiska motkraft. Skolan ska inte vara ännu ett stort integrationsprojekt där elever och föräldrar kommer i kläm", skriver företrädare för Sverigedemokraterna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

I sann socialistisk anda håller Socialdemokrater över hela landet i rask takt på att förvandla Sveriges skolor till experimentverkstäder där ideologi är viktigare än barns bästa.

I valet mellan att se till barns faktiska behov av närhet till skolor och upplevd trygghet å ena sidan och centralisering genom nedläggning av skolor, samt bussning av elever för påtvingad blandning av etnisk och socioekonomisk bakgrund å den andra, kan man räkna med att Socialdemokraterna väljer det senare.

Annons

Annons

Göteborg och Trollhättan är två exempel där förtvivlade barn och föräldrar har körts över av politiska beslut. Fler kommuner riskerar nu följa efter i linje med den likvärdighetssatsning som Socialdemokraterna ivrar för. Istället för att notoriskt kämpa för att alla skolor ska vara bra skolor, som vi gör, ger Socialdemokraterna upp och smetar ut problem med undermåliga skolresultat och respektlöst uppförande över alla skolor.

Att alla skolor ska vara lika dåliga tycks vara Socialdemokraternas bärande idé.

Häromdagen röstade 89 procent av kommuninvånarna i Luleå för att omedelbart avbryta nedläggningar och sammanslagningar av skolor och förskolor. Kommer folkviljan att respekteras eller blir det återigen Socialdemokraterna mot folket? Kommer socialdemokrater runt om i landet att fortsätta utnyttja våra barn som integrationsåtgärder? Kommer Socialdemokraterna att driva lagstadgad kvotering eller lottning av elever till skolor av socialistiska rättviseskäl? Det återstår att se.

Sverigedemokraterna är Socialdemokraternas skolpolitiska motkraft. Skolan ska inte vara ännu ett stort integrationsprojekt där elever och föräldrar kommer i kläm, utan istället en plats där kunskap frodas och utvecklas.

Skolpolitiken borde fokusera mer på att skapa förutsättningar för studiero, lärande och kunskapsutveckling snarare än kvotering, lottning och bussning. Vi kommer inte vika oss i kampen för barns behov och föräldrars rätt att se till de egna barnens bästa. Sveriges barn står inte till förfogande för socialdemokratiska experiment.

Patrick Reslow (SD)

Riksdagsledamot utbildningsutskottet

Anette Rangdag (SD)

Distriktsordförande Jämtland/Härjedalen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy