Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: Krokomsvänsterns ekonomiska lättsinne

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Moderaterna i Krokom befarar tomma plånböcker med Vänsterpartiets skattepolitik.

Annons

Vänsterpartiet i Krokoms kommun anser att en medelinkomsttagare har 1200 kr för mycket i plånboken. På något annat sätt går det inte att tolka senaste fullmäktigesammanträdet där Vänsterpartiet presenterade sitt rambudgetförslag med en skattehöjning på 40 öre.

Än mer förvånande är Vänsterpartiets hållning till fjolårets höjning av regionskatten. Tillsammans skulle båda skattehöjningarna ge en ökad årlig utgift på totalt 5 400 kr för ett hushåll med två personer, men för Vänsterpartiet är det inte ens kännbart enligt anförandet i fullmäktige.

Annons

Annons

Moderaterna i Krokoms kommun ser resonemanget som fullständigt främmande. Var ska de pengarna tas ifrån? Vilken fritidssyssla är det som måste väljas bort? Vilka julklappar är det som måste avstås?

Moderaterna delar Vänsterpartiets önskan om att värna de som behöver det. Men vilka är det som drabbas hårdast med Vänsterpartiets förslag? Jo, just de som behöver omgivningens stöd som mest!

Moderaternas svar på hur vi bäst ser till medborgarnas intresse är genom att använda kommunens intäkter om 1000 miljoner kronor till det viktigaste. Corona-pandemin har tydligt visat att det som var helt omöjligt bara för ett halvår sedan är fullt möjligt när det visar sig nödvändigt.

Det är så vi Moderater vill skapa en kommunal verksamhet som fokuserar på sin kärnverksamhet och skapar nyttan för de som bäst behöver den. Vi tänker fortsätta strida mot förutfattade meningar om vad som är möjligt. Vi kommer fortsätta kämpa för en tryggare och enklare kommun som värnar de som behöver det och ger näring åt växtkraft.

Moderaterna i Krokoms kommun

Annons

Annons

Till toppen av sidan