Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sveg

Läsartext
Föreningsliv: Röda Korsets Samverkansråd i Härjedalen

Detta är en läsartext.

Röda Korsets Samverkansråd i Härjedalen diskuterade verksamhet och utveckling. Foto: Ann-Charlotte Gjöthlén

Annons

Lördagen den 7/11 träffades ett antal Rödakorsare i Sveg till ett Samverkansråd.

Vid Samverkansråden, som ordnas cirka 2 ggr/år diskuteras Röda Korsets verksamhet och utveckling i Härjedalen. Det är ett bra forum för idéer och erfarenhetsutbyte.

Vid senaste Riksstämman, 2019 i Visby, togs beslutet med sikte på 2023, att man skall ha endast en Rödakorskrets i varje kommun. Det kan dock göras undantag beroende på hur de lokala förhållandena ser ut.

Annons

Annons

Hos oss har vi de långa avstånden mellan orterna som en utmaning. Det finns fem kretsar i Härjedalen; Sveg-Älvros, Hede-Långå, Funäsdalen, Lillhärdal och Ytterhogdal. Vi räknar med att kunna göra samordningsvinster i ett sammangående, bland annat genom gemensam administration. Det finns tre viktiga Mötesplats Kupan i Härjedalen; Sveg, Hede och Ytterhogdal. Röda Korskretsarna är viktiga resurser socialt i samhället och som resurser vid kriser.

Den här gången hade vi långväga besök, av Ann-Charlotte Gjöthlén, som är enhetschef för kretssammangående i Sverige och Margareta Wahlström, ordförande i Svenska Röda Korset. Vi hade mycket bra diskussioner och trevlig samvaro.

Mer information om kretssammangåendet här i Härjedalen, kommer så småningom.

Vi riktade ett stort tack till Sveg-Älvros Rödakorskrets, med Kerstin Ederlöf Olofsson, ordförande, som ordnat så fint med fika och god lunch.

Solveig Haugen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy