Annons

Annons

Annons

Havsnäsvägen

Renovering och asfaltering av Havsnäsvägen pausad efter överklaganden – regeringen tar upp ärendet

Trafikverkets projekt att förstärka Havsnäsvägen mellan Lövberga och Alanäs har pausats. Flera boende längs vägen har överklagat vägplanen och ärendet är överlämnat till regeringen för avgörande. I området kring Havsnäs är vägen en infekterad fråga. De som överklagat har fått se sina namn och adresser publicerade på nätet, något som kan strida mot dataskyddsförordningen GDPR.

Text

Många ser fram emot en asfalterad väg 829, medan några vill behålla grusvägen. Vägplanen, som avser bredda vägen och ge bättre framkomlighet, är nu överklagad till regeringen. Foto: Trafikverket

Annons

Väg 829 går mellan Lövberga och Alanäs i Strömsunds kommun. Den är 26 kilometer lång och slingrar sig mestadels längs Flåsjön. Vägplanen avser att bredda vägen, ge den ökad bärighet och bättre framkomlighet för gods- och persontransporter. Invånarna i Havsnäsområdet har i många års tid sett fram emot en asfalterad väg, men några är nöjda med den väg som är och har protesterat mot vägplanen. De överklaganden som gjorts har handlat om vägsträckningen, bullernivån, hastigheter och underhåll av vägen, men också om att grusvägen är en del av den naturliga glesbygdsmiljön.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på ltz.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan