Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: Välj inte bort vissa från att få en minnesgåva

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Personer inom LSS som arbetat i Daglig verksamhet i Krokoms kommun ska erbjudas en minnesgåva efter 25 års arbete, enligt samma villkor som kommunens övriga anställda, skriver Vänsterpartiets Marie Svensson.

Annons

Många arbetsgivare, inom privat såväl som offentlig sektor, har som tradition att visa sin uppskattning för personal som varit anställda länge inom samma verksamhet. Så sker även i Krokoms kommun. Nu har Vänsterpartiet sett till att denna tradition också ska gälla de som sysselsätts genom daglig verksamhet.

Vi skrev en motion till kommunfullmäktige, där vi föreslog att personer inom LSS som arbetat inom Daglig verksamhet i Krokoms kommun ska erbjudas en minnesgåva efter 25 års arbete, enligt samma villkor som kommunens övriga anställda. Den som arbetar inom Daglig Verksamhet bör såklart premieras på samma sätt som övriga anställda inom kommunen vid lång och trogen tjänst.

Annons

Annons

Daglig verksamhet är en insats som syftar till att ge meningsfull sysselsättning och riktar sig till personer i vuxen och arbetsför ålder som inte arbetar eller studerar och som omfattas av LSS personkrets och är beviljad insatsen daglig verksamhet enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

För oss är det inga konstigheter att personer som arbetar inom Daglig Verksamhet ska behandlas lika som kommunens övriga anställda, och turligt nog höll kommunfullmäktige med vilket innebär att detta nu blir verklighet. En glädjande utveckling!

Marie Svensson (V)

gruppledare, Krokom

Annons

Annons

Till toppen av sidan