Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Kommunals tid är nu

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det borde vara självklart att de yrkesgrupper som tar Sverige genom pandemin ska ha värdiga villkor och löner", skriver företrädare för länets avdelningar inom Kommunal.

Bild: TT

Annons

Nu är vi mitt i en intensiv avtalsrörelse. För oss i Kommunal handlar det om att vi vägrar gå tillbaka till hur det var innan Coronapandemin.

För det var faktiskt inte bättre förr. Inte för oss. Den här avtalsrörelsen är det medlemmarna i Kommunal som ska stå först i ledet. Vi kräver högre löner, och en särskild lönesatsning som ger yrkesutbildade i välfärden mer än andra. Än så länge är svaret från arbetsgivarna sifferlösa avtal som kan betyda noll kronor i löneökning.

Annons

Annons

Det kommer bli tufft. Men det handlar inte bara om lön, det är också dags för hållbara arbetstider som ger tid för återhämtning och trygga anställningar som gör det möjligt att bygga välfungerande arbetslag och säkra kvaliteten i verksamheterna, Det handlar om semester under sommarmånaderna. Detta medan arbetsgivarna kräver full flexibilitet.

Men det borde vara självklart att de yrkesgrupper som tar Sverige genom pandemin ska ha värdiga villkor och löner. Kommunal går in i förhandlingarna med styrka. Vi är en fackförening som växer, vi har ett starkt stöd. Det är dags för arbetsgivarna att ta sitt ansvar och ge medlemmarna betalt för sin yrkesskicklighet och sitt engagemang.

Sara Sjödin, avdelningsordförande, sektionsordförande

Marie Burman, Berg

Charlotte Eriksen, Bräcke

Rickard Mattson, Härjedalen

Lola Persson, Krokom

Berit Forsgård, Ragunda

Helena Palm, Region Jämtland/Härjedalen

Petra Monwell, Strömsund

Maria Engström, Åre

Carin Jonsson, Östersund

Annons

Annons

Till toppen av sidan