Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sök alla bidrag som finns för Inlandsbanan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

¨Undersöka om det går att få bidrag till upprustning av Inlandsbanan. Banan är en viktig transportled i inlandet för turism, men framförallt för godstrafik", skriver Christer Wlhelmsson, Ordförande Järnvägsfrämjandet. Foto : Niklas Wallner

Annons

Vi uppmanas att åka allt mer kollektivt (just nu ett undantag av kända skäl). Det är positivt, men då behöver infrastrukturen förbättras på flera ställen för att kollektivtrafiken ska bli attraktiv. Det gäller speciellt den spårbundna trafiken. Det hävdas ofta att det saknas pengar till upprustning av infrastrukturen.

Det finns alternativ att söka bidrag till upprustningen. Det kan handla om bidrag till upprustning av en järnväg, elektrifiering, plattformsbyggnad och liknande. Dessutom bör det satsas mer på säkerheten vid obevakade järnvägsövergångar. En möjlighet är att kolla upp med EU om där finns möjligheter till bidrag för upprustning och ny satsning på infrastrukturen. Ett annat alternativ är att kontakta Naturvårdsverket och rådfråga dem om bidragspengar till Klimatklivet

Här bör regionala myndigheter genom tjänstemän och politiker kolla om det går att få bidrag från Klimatklivet för en förbättrad kollektivtrafik.

Annons

Här bör undersökas om det går att få bidrag till upprustning av Inlandsbanan. Banan är en viktig transportled i inlandet för turism, men framförallt för godstrafik. Den är en viktig länk för omledning vid trafikstörningar. Den knyter samman flera järnvägar på olika ställen samt har anslutning till Norge i Östersund och Gällivare.

Annons

Regionen bör tillsammans med kommunerna agera för detta!

Christer Wilhelmsson

Ordförande Järnvägsfrämjandet

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy